Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

25.03.2016 09:29

Czy do zrobienia paschy nadaje sie ser ricotta? Nigdy go jeszcze nia jadlam, paschy tez nie robilam, a u mnie w sklepach nie ma normalnego twarogu, a ja juz nie zdaze zrobic ze swiezego mleka. Pozdrawiam

Odpowiedzi (34)

ilka01

Zadanych pytań: 6

25.03.2016 12:39

Nigdy nie robiłam

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

25.03.2016 12:57

najlepszy do tego tłusty ser twarogowy ale jak nie ma to można eksperymentować z ricottą

dom-agi

Zadanych pytań: 2

25.03.2016 13:49

Ja zawsze robię z twarogu i to nie z wiaderka, ale zwykły twaróg, nie jestem przekonana, czy z ricotty się uda, ale jak nie ma wyboru może warto spróbować, myślę, że wyjdzie bardzo delikatna

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

25.03.2016 14:10

Ja z paschą tez mam zawsze problem... sama pytałam o sprawdzony przepis:)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

25.03.2016 16:05

nie robiłam nigdy , ale jeśli jest bez żadnych dodatków to spróbuj powinna się udać

Janina

Zadanych pytań: 159

25.03.2016 16:35

Również nie robiłam nigdy paschy;))

Habibi

Zadanych pytań: 690

25.03.2016 17:00

Spokojnie, nada się i ricotta, ale pascha będzie miała delikatniejszy smak (brak kwasu naturalnego z twarogu) - można to wyrównać dodatkiem niewielkiej ilości soku z cytryny. W ubiegłe święta robiłam z ricotty, bo miałam niezły zapas i brak pomysłu ;) Wyszła naprawdę smaczna! Możesz też połączyć ricottę z tłustym dobrym serem typu quark, który jest konsystencją o niebo lepszy od tych polskich "wiaderkowych" wynalazków... W Niemczech kupowałam wersję tłustą i chudą (opak. 500g) - oba miały solidną konsystencję porządnie zmielonego wilgotnego twarogu.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

25.03.2016 17:05

Habibi... dzięki za dobre rady, zapisałam

Marta1986

Zadanych pytań: 859

25.03.2016 19:31

nie robiłam jeszcze

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

25.03.2016 20:54

Nigdy nie robiłam paschy z sera ricotta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak