Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Stenka

Zadanych pytań: 467

18.01.2015 11:12

Czy farsz mięsny do pierogów, uszek i kołdunów robicie tak samo?

Odpowiedzi (40)

dollce

Zadanych pytań: 0

18.01.2015 17:42

Do pierogów ugotowane, do kołdunów surowe

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

18.01.2015 17:46

robię tak samo

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

18.01.2015 17:57

Pierogi z mięsem gotowanym ( różne rodzaje ) lub surowym zależy od rodzaju pierogów. Uszka tylko z grzybami. Kołduny tylko z surowej polędwicy wołowej z dodatkiem łoju baraniego , a że ten raczej trudno dostać to odrobinę tłustej baraniny lub jagnięciny i potem podaję w wołowym gorącym rosole. A że zgromadzenie składników trudne to klasyczne kołduny robię bardzo rzadko.

Ankha

Zadanych pytań: 112

18.01.2015 17:59

Z nadzieniem bywa różnie w zależności od tego jakie pierogi za mną chodzą. Zwykle używam wołowiny albo wieprzowiny. Uszka robię na modłę włoską tak by przypominały tortellini. Większe pierogi mięsne przyprawiam "po polsku" albo mocno pikantnie jak nadzienie do samosów. Kołdunów nigdy nie robiłam

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.01.2015 18:19

przeważnie robię tak samo

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

18.01.2015 22:11

zazwyczaj robię podobnie

ada.la

Zadanych pytań: 39

19.01.2015 08:08

ja również mam ten sam przepis

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

19.01.2015 14:13

tak,robię taki sam farsz

Joannasz3190

Zadanych pytań: 115

19.01.2015 15:54

Taki sam do wszystkich :)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

19.01.2015 16:26

robię tak samo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak