Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Magdalena Rysińska

Zadanych pytań: 9

11.02.2015 06:30

Czy groch łuskany, połówki, do grochówki należy namoczyć? Jeśli tak- ile? Na noc przed robieniem, czy wystarczą może 2h przez zrobieniem?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

11.02.2015 10:04

również nie moczymy tego grochu,nie ma takiej potrzeby

berys18

Zadanych pytań: 1434

11.02.2015 07:26

Grochu łuskanego nie trzeba koniecznie namaczać i dlatego zupę z niego robi sie szybciej. Trzeba go tylko odpowiednio długo gotować, by sie ładnie rozkleił i rozgotował

Renataj

Zadanych pytań: 1275

11.02.2015 07:31

Ja nie namaczam - przebieram /bo czasem zdarzają się małe kamienie/ przepłukuję i gotuję.

Odpowiedzi (29)

Milka100

Zadanych pytań: 76

11.02.2015 07:49

też nie namaczam, od razu gotuję

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.02.2015 07:52

Nie ja jak robię grochówkę i kupuje groch połówki to nie moczę, fasolę na noc się moczy

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

11.02.2015 07:58

Łuskanego nie moczę, zmięknie wystarczająco przy gotowaniu :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

11.02.2015 08:00

ja namaczam przed gotowaniem ale nie jest to konieczne

Malinka

Zadanych pytań: 302

11.02.2015 08:55

Ja również łuskanego nie moczę, tylko dokładnie myję i odpowiednio długo gotuję :)

Pyszota

Zadanych pytań: 85

11.02.2015 08:55

nie trzeba namaczać

ben-ka

Zadanych pytań: 459

11.02.2015 09:04

Groch łuskany bardzo szybko się gotuje, nie trzeba go moczyć.

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.02.2015 09:16

zależy do jakiej potrawy chcesz go użyć - jeśli gotuję grochówkę, to zazwyczaj nie namaczam, ale zaparzam wrzątkiem na pół godziny, natomiast do kapusty z grochem zalewam wcześniej wodą przynajmniej na 2-3 godz., częściej jednak na całą noc

Franciszek

Zadanych pytań: 4

11.02.2015 09:17

Nie namaczam

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

11.02.2015 09:23

grochu łuskanego się nie moczy ja tylko go płuczę i od razu gotuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak