Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Magdalena Rysińska

Zadanych pytań: 9

11.02.2015 06:30

Czy groch łuskany, połówki, do grochówki należy namoczyć? Jeśli tak- ile? Na noc przed robieniem, czy wystarczą może 2h przez zrobieniem?

Odpowiedzi (29)

Stenka

Zadanych pytań: 467

11.02.2015 13:00

łuskanego nigdy wcześniej nie moczę

kasiaw

Zadanych pytań: 470

11.02.2015 13:36

Gotuję bez namaczania i zawsze wychodzi pysznie

Alex_M

Zadanych pytań: 119

11.02.2015 13:44

ja nie namaczam :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

11.02.2015 14:30

nie trzeba go moczyć ale ja zalewam zimną wodą i zostawiam najczęściej na noc

norweska20

Zadanych pytań: 400

11.02.2015 16:02

i ja również nie namaczam

Ankha

Zadanych pytań: 112

11.02.2015 16:34

Groch żółty w połówkach moczę tak jak inne strączkowe, tylko o połowę krócej, powiedzmy 3-4 godziny. Kilka razy zdarzyło mi się taki groch wrzucony wprost do zupy nie chciał się w ogóle rozgotowywać, a ja lubię grochówkę z kompletnie rozgotowanym grochem. Dla pewności że nie trafił mi się jakiś felerny, gotuję go oddzielnie w małym garnczku, a potem wrzucam do prawie gotowej zupy. Oczywiście gotuję w świeżej wodzie, nie w tej z namaczania.

bietka

Zadanych pytań: 563

11.02.2015 20:49

ja nie moczę :)

wyattearp

Zadanych pytań: 102

11.02.2015 21:14

nie trzeba

halina17

Zadanych pytań: 271

11.02.2015 22:54

Przeważnie nie moczę grochy łuskanego , chyba , że chcę szybciej ugotować zupę to wtedy moczę 2-3 godziny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak