Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

molanka

Zadanych pytań: 14

09.09.2014 07:15

Czy jak gotujecie dżemy używacie dżemiksu? Dużo w nim jest chemii?

Odpowiedzi (46)

anemon

Zadanych pytań: 163

09.09.2014 15:41

Oczywiście, że używam, najczęściej jest to cukier żelujący, rzadziej fixy. Jeśli je kupuję to czytam skład. Najważniejsze to trzeba rozumieć co tam jest napisane i znać te składniki, aby nie nazywać wszystkiego z automatu "chemią".

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.09.2014 17:20

Ja nie używam :)

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

09.09.2014 17:44

czasem używam a czasem robię bez dodatku dżemiksu

adelajda

Zadanych pytań: 234

09.09.2014 18:46

nie używam

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

09.09.2014 18:47

czasami używam

halina17

Zadanych pytań: 271

09.09.2014 19:14

Do robienia dżemu używam żelfix lub cukier żelujący.

ada.la

Zadanych pytań: 39

09.09.2014 19:28

ja dodaję pektynę

inka2012

Zadanych pytań: 3

09.09.2014 19:58

nie używam

Stenka

Zadanych pytań: 467

09.09.2014 20:16

Nie stosuję dżemiksu, daję mało wody, gotuję w dobrym garnku, gdzie mi się nie przypala, mieszam i robię dżem tylko z cukrem

BeataJ

Zadanych pytań: 103

09.09.2014 21:45

Zawsze dodaję żelfix 3:1 - dżem dobrze się trzyma, nie jest przesłodzony, pozostają duże kawałki owoców. I z pewnościa jest o niebo lepszy od kupnych dżemów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak