Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Beatris

Zadanych pytań: 43

20.11.2014 12:22

Czy jak odkładam zakwas na chleb do lodówki, to zamknąć słoik zakrętką, czy też pozostawić przykryty kawałkiem gazy? I kiedy należy go odstawić, czy tuż po "dokarmieniu", czy może odczekać 1-2 godziny?

Odpowiedzi (22)

pacpaw

Zadanych pytań: 266

22.11.2014 00:37

ogolnie w chlodniejszym bakterie pracuja mniej takze dokarmiasz rzadziej. A to czy schowasz przed dokarmieniem czy po dokarmieniu warunkuje jedynie czas kiedy bedziesz musiala dokarmiac go ponownie. Ja swego czasu zakwas trzymalem w wiaderku po serze i przykrywalem wieczkiem od kompletu. Dokarmialem srednio raz na tydzien. Tak prowadzilem go okolo 10 m-cy, az przyszly wakacje :o) Zakwas wysuszylem. Tak sie zastanawiam czy po tych paru miesiacach gdy podleje wody i go dokarmie zacznie mi znowu pracowac

gosia56

Zadanych pytań: 466

24.11.2014 13:10

do lodówki chowam po jakims czasie po dokarmieniu słoik zakręcam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak