Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

14.07.2013 09:15

Czy jak robicie sami polewę , to zdarza wam się gumowata ? jak zrobić by była idealna ? oczywiście pomijając użycie czekolady .

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

14.07.2013 10:17

ja robię sama

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

14.07.2013 10:42

Ja zawsze robiłam swoją polewę,w zależności ile potrzebowałam-3 łyżki mleka,3 łyżki masła,3 łyżki kakao i to wszystko ląduje w rondelku i na palniku aż się składniki rozpuszczą.Zdejmuję z ognia i dodaję porcjami cukier puder i rozcieram.Cukru dodaję w zależności jaka ma być gęsta.Jest super szklista :)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

14.07.2013 10:03

Ja robię z mąką ziemniaczaną - polewa jest "gruba",błyszcząca i zawsze się udaje,nie pęka,nie jest gumowata - po prostu smaczna i apetyczna.

Odpowiedzi (22)

Agnieszka-87-25

Zadanych pytań: 51

14.07.2013 09:27

nie robię już sama polewy bo moja wychodzi taka kleista zostaje na rękach, wolę gotową lub czekoladę

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

14.07.2013 09:33

używam cukru i kakao mieszam ale nie doprowadzam do stanu wrzenia na palniku

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.07.2013 09:38

ubijam całe jajko z 2 łyżkami cukru podobnie jak na biszkopt i po ubiciu wlewam do powstałej masy jajecznej roztopioną margarynę (1/2 kost.)miksuję i polewam ciasto jest super,polecam

okrysia

Zadanych pytań: 79

14.07.2013 09:50

moja znajoma do polewy dodaje łyżke mąki ziemniaczanej to nie pęka i jest błyszcząca. ja tak jeszcze nie robiłam

Anna133

Zadanych pytań: 143

14.07.2013 09:51

Mirosławo , tak jeszcze nie robiłam , margaryna ma być juz przestudzona ?

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.07.2013 10:06

ja także słyszałam o mące ziemniaczanej, ale jeszcze nie próbowałam

gosia56

Zadanych pytań: 466

14.07.2013 10:06

Też nie robię sama polewy ale chętnie poczytam jak zrobić samemu dobrą polewę

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

14.07.2013 10:16

Kiedyś robiłem samodzielnie, ale raczej rzadko byłem zadowolony i od pewnego czasu roztapiam czekoladę :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

14.07.2013 10:19

mieszam rozpuszczone masło z cukrem pudrem i kakao i jest dobra, nie gotuję :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

14.07.2013 10:38

też roztapiałam czekoladę z kubeczkiem śmietany 12% i jak była za mało ciemna dodaję kakao:-). chętnie poczytam innych rad , aby się czegoś nowego nauczyć:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak