Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

14.07.2013 09:15

Czy jak robicie sami polewę , to zdarza wam się gumowata ? jak zrobić by była idealna ? oczywiście pomijając użycie czekolady .

Odpowiedzi (22)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.07.2013 10:45

Kiedyś robiłam sama , teraz już tylko kupuję :)

Janina

Zadanych pytań: 159

14.07.2013 11:07

Zawsze robię sama; margaryna cukier kakao i woda -nie gotować, albo druga idealna; margaryna cukier,śmietana,żelatyna-zagotować. Nie pęka, kroi się świetnie i szybko stygnie;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

14.07.2013 11:26

nie robią też sama, bo jak robiłam, to rożnie to wychodziło, pękała, zważyła się

kasienka23

Zadanych pytań: 512

14.07.2013 11:32

nie robiłam jeszcze sama polewy czekoladowej, obawiam się, że mi też wyszłaby gumowata, dlatego używam czekoladę

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

14.07.2013 11:50

robię z czekolady lub korzystam z gotowej

Habibi

Zadanych pytań: 690

14.07.2013 12:06

zawsze wychodzi mi gładka polewa, ale nigdy gumowata - nie zawsze zastyga tak, jakbym chciała, ale nigdy nie mam z nią większego problemu :)

kasiulka

Zadanych pytań: 4

14.07.2013 12:20

ja rozpuszczam galaretkę w małej ilości wody, roztapiam czekoladę z małą ilością masła, dodaję śmietanę i tężejącą galaretkę - zawsze się udaje i dobrze się kroi

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.07.2013 13:25

Anna Stawowa spróbuj a już na pewno innej nie będziesz robić tak margaryna lekko ma być przestudzona ja zawsze też miałam problem z polewą odkąd ją wypróbowałam nie robię żadnej innej tylko tę :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

14.07.2013 14:32

ja dodaję jeszcze galaretkę i jest bardzo fajna

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.07.2013 15:34

zapomniałam jeszcze o kakao którego dodaję 2 łyżki przed wlaniem margaryny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak