Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kluska_87

Zadanych pytań: 33

17.12.2014 14:10

Czy kiedy robicie makowce i korzystacie z gotowej masy makowej to dodajecie tam coś jeszcze?

Odpowiedzi (46)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

17.12.2014 18:27

Ja nigdy nie kupuję gotowej masy makowej, zawsze robię sama. Najpierw mielę mak 2-3 razy. Dodaję bakalie, rozpuszczone masło, jajko, cukier, cukier waniliowy i aromat migdałowy. Jest o wiele smaczniejsza niż ta z puszki.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.12.2014 19:21

czasami dodaję pianę z biąłek

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

17.12.2014 19:23

jak korzystałam do dodawałam dodatkowo pianę ubita na sztywno i orzechy włoskie

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

17.12.2014 20:32

czasem dodaję orzechy, rodzynki i pianę z białek

gosia1988

Zadanych pytań: 526

17.12.2014 20:38

ja już nic nie dodaję

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

17.12.2014 20:50

Może 2 razy robiłam ciasta z gotową masa makową, wówczas dokładałam bakalie i aromat migdałowy!

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

17.12.2014 21:31

czasami dodaje posiekane orzechy lub migdały

ben-ka

Zadanych pytań: 459

17.12.2014 21:35

Masę wkładam do makutry,dodaję jajko, miód, bakalie, aromat i to chyba wszystko....

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

17.12.2014 21:42

Bakalie dodaje, rodzynki i orzechy.

ania2610

Zadanych pytań: 4

17.12.2014 21:47

Nieraz dodaję rodzynki i odrobinę drobno pokrojonej kandyzowanej skórki z pomarańczy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak