Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Franciszek

Zadanych pytań: 4

07.03.2015 09:27

Czy kluski śląskie mrozić surowe, czy ugotowane na dłuższe przechowanie?

Odpowiedzi (45)

Ania321

Zadanych pytań: 179

07.03.2015 10:35

Ja mrożę surowe

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.03.2015 10:46

Jak już mrożę to surowe ale juz tego nie robię bo czasami po odgotowaniu z klusek niewiele zostało ,jak juz zrobię ięcej to wkładam do miski zamykanej i trzymam surowe 2-3 dni albo gotuję i jemy odsmazane pokrojone bardzo tak lubimy.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

07.03.2015 11:09

Nie mrożę klusek śląskich, robię je najczęściej z ziemniaków, które zostały mi z obiadu , więc to nie jest duża ilość, by mrozić i zjadamy na bieżąco.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

07.03.2015 11:12

nigdy nie mrożę wolę świeże

dollce

Zadanych pytań: 0

07.03.2015 11:30

Ja mrożę surowe

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

07.03.2015 11:36

Jeśli gotuję kluski mrożone,to do gotującej wody zawsze dodaję 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozmieszanej w 1/2 szkl. zimnej wody.Zawsze wrzucam prosto z zamrażarki na wrzątek i nigdy ich nie mieszam.Czekam aż wypłyną same i zmniejszam płomień do minimum aby tylko lekko pyrkały.Potem zawsze naciskam widelcem jedna czy jest ugotowana.Kluski zawsze wychodzą jak świeżo zrobione. Pamiętam moje pierwsze mrożone kluski-z których wyszedł budyń, a do obiadu trzeba było gotować na prędko makaron,bo nic z nich nie zostało.Teraz specjalnie robię zawsze dużo więcej i zamrażam ,jak na obiad niespodziewanie wpadają dzieci-parę minut i obiad gotowy:)

Pyszota

Zadanych pytań: 85

07.03.2015 11:39

lepiej podgotowane bo surowe mogą się posklejać

Botwinka

Zadanych pytań: 171

07.03.2015 11:56

Ja nie mrożę.

halina17

Zadanych pytań: 271

07.03.2015 12:32

Rzadko zamrażam robię świeże smaczniejsze są . Jeśli mi zostaną gotowane z obiadu to wkładam do pojemnika i zamrażam.

Ola1young

Zadanych pytań: 7

07.03.2015 12:39

nie mrozimy klusek,zjadamy na bieżąco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak