Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

17.07.2016 16:30

Czy macie jakieś swoje ,sprawdzone sposoby na to ,aby sernik nie opadł?

Odpowiedzi (32)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

17.07.2016 20:23

Według mnie to zależy nie tylko od czasu mieszania składników ale tez od ilości sera w serze tzn. nie używam tych serów do serników z wiaderka bo sa za rzadkie (patrzę na składniki) i zawsze sernik opada

benka

Zadanych pytań: 15

17.07.2016 20:41

Macie rację jakość sera jest bardzo ważna, krótkie mieszanie składników, dłuższe pieczenie w niższej temperaturze i dodam że sernik należy studzić tak z godzinę nie wyjmując z piekarnika, tylko lekko uchylić drzwiczki, np włożyć w szparę drewnianą łyżkę.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

17.07.2016 21:32

Mi zawsze opadnie, chociaż próbowałam już różnych sposobów

Iwusia

Zadanych pytań: 242

17.07.2016 21:51

Mi lekko opada, a nigdy nie otwieram piekarnika podczas pieczenia, oraz nie sprawdzam patyczkiem.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

17.07.2016 22:43

Studzę w piekarniku i staram się ni edotykać.

norweska20

Zadanych pytań: 400

17.07.2016 22:51

o to częsty problem ...staram się krótko miksować , ale i to czasami nie pomaga

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.07.2016 08:42

mnie zawsze sernik opadnie, nie mam sposobu, aby było inaczej

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

18.07.2016 09:45

mi zawsze trochę opadnie ale staram się krótko miksować składniki

misia123410

Zadanych pytań: 22

18.07.2016 11:36

sernik zawsze opadnie do takiej warstwy jakiej była wlana masa

KORAL

Zadanych pytań: 20

18.07.2016 11:52

Jak najmniej powietrza w serniku , odwrotnie jak w drożdżowym. Tam długo ugniatamy , tu jak najmniej napowietrzamy. Najrówniej wychodzi sernik na zimno :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak