Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

17.07.2016 16:30

Czy macie jakieś swoje ,sprawdzone sposoby na to ,aby sernik nie opadł?

Odpowiedzi (32)

mysza75

Zadanych pytań: 96

18.07.2016 12:16

w kąpieli wodnej tak jak pisze alex nie opada sama się o tym przekonałam i nie można zbyt długo mieszać czyli miksować bo wtedy go napowietrzamy i opada

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

18.07.2016 14:40

sernik zawsze lekko opada.chyba nie ma na niego sposobu jak na biszkopt

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

18.07.2016 14:52

nie otwierać piekarnika podczas pieczenia i studzić przy uchylonym piekarniku

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

18.07.2016 16:28

Pod koniec pieczenia siadam przed piekarnikiem i patrze jak rośnie, opada, rośnie, opada i jak urośnie znowu to już nie opada ;)

Maridka19

Zadanych pytań: 59

19.07.2016 08:49

świetne porady :)

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

19.07.2016 17:28

Takie Rady zawsze w cenie

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

19.07.2016 23:59

Moje sposoby: nie ubijam osobno białek, a całe jajka (i to też najczęściej dodając je do sera, nie ubijając wcześniej na puszysto), składniki w temperaturze pokojowej, krótkie miksowanie tylko do połączenia składników i zmiana temperatury w czasie pieczenia (zaczynam od 180, max 200 stopni, po 30-40 minutach zmniejszam do 150-160, a po kolejnych 20-30 minutach jeszcze do 130 stopni i tak piekę przez 20 minut. Zostawiam przy uchylonych drzwiczkach (nie zawsze do ostudzenia, czasem tylko na 10-15 minut, by złapał trochę temperatury otoczenia). Pieczenie bez termoobiegu. Serniki (w 99% przypadków) wychodzą mi równe jak stół! Nie tylko w środku, ale nawet po brzegach nie ma żadnego, choćby 0,5cm uskoku/rantu. Oczywiście znaczenie ma też ser - składniki musi mieć wyłącznie naturalne, bez "ulepszaczy", bo wtedy jest gęsty i zwarty (także ten w wiaderkach).

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

20.07.2016 14:21

sernik zawsze opadnie niestety

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

22.07.2016 01:11

Pieczenie w kąpieli wodnej i nie ubijanie białek na sztywno.

MAR3STA

Zadanych pytań: 1541

02.08.2016 21:58

Nie mam takich sposobów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak