Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Noruas

Zadanych pytań: 232

21.02.2014 15:57

Czy macie sprawdzony sposób na ocenienie, czy ciasto się upiekło? Ja korzystam z patyczka. Właśnie piekę ciasto, patyczek jest suchy, ale sam wypiek wydaje mi się podejrzanie miękki.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

21.02.2014 16:01

tez na patyczek + na ocenę wzrokową :) niektóre ciasta po prostu bywają wilgne, jeśli robimy np babkę z owocami, to jak przekłuwając trafimy na owoc to patyczek i tak będzie mokry, mimo iż ciasto jest już upieczone :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

21.02.2014 16:04

Ja też zawsze sprawdzam patyczkiem i wzrokowo

Róża1

Zadanych pytań: 7

21.02.2014 16:35

ja też oceniam patyczkiem i wzrokowo:-)

Odpowiedzi (24)

Noruas

Zadanych pytań: 232

21.02.2014 16:03

A no właśnie ;) Dlatego nie lubię piec, bo wszystko to takie zgadywanie ;)

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

21.02.2014 16:07

ja też sprawdzam ciasto patyczkiem a biszkopt upieczony jak odchodzi od brzegów

krokus

Zadanych pytań: 145

21.02.2014 16:07

ja też na patyczek

Mati13

Zadanych pytań: 1524

21.02.2014 16:09

znam tylko sposób na patyczek

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.02.2014 16:20

ocieniam stan wypieczenia patyczkiem i wzrokiem

artur7

Zadanych pytań: 1324

21.02.2014 16:40

ja oceniam na patyk

Alex_M

Zadanych pytań: 119

21.02.2014 16:45

trzeba też wyczuć swój piekarnik. bo wiadomo, że każdy piecze inaczej. sprawdzam patyczkiem ciasta typu ucierane, babki itp, biszkopt piekę 'na oko' a sernikiem trzęsę ;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

21.02.2014 16:55

też piekę na suchy patyczek albo na wzrok,a nie które ciasta jak sernik zostawiam w piekarniku az przestygnie

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

21.02.2014 16:55

na patyczek i na oko..

Ankha

Zadanych pytań: 112

21.02.2014 16:58

Przyglądam się czy wygląd na upieczone, boki ciasta wtedy odstają od foremki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak