Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

11.03.2014 11:02

Czy macie w swojej kuchni wok? Czy potrawy przygotowane na zwykłej patelni będą takie same jak z woku ?;)

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

11.03.2014 11:03

mam ale używam jak zwykłą patelnie

Róża1

Zadanych pytań: 7

11.03.2014 11:29

nie mam takiej patelni.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.03.2014 11:06

Tak ,ja mam wok i robię na nim chińszczyznę i wrzywa na patelnie ,tylko na zwykłej nie wlejesz tyle wody czy innego płynu co na woku.

Odpowiedzi (57)

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

11.03.2014 11:07

mam taki mały, wszystko szybciej się w nim przygotowuje

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

11.03.2014 11:07

ja korzystam ze zwykłej patelni a córka ma wok i czasami go używa ale ja jakoś nie widzę różnicy ale może jednak jest jakaś różnica

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

11.03.2014 11:11

Właśnie sobie sprawiłem, słyszałem, że można smażyć "normalne" potrawy i wszystko smakuje tak samo :)

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

11.03.2014 11:12

jak dla mnie raczej się nie różnią może tylko wok jest pojemniejszy

pestka

Zadanych pytań: 424

11.03.2014 11:18

ja korzystam ze zwykłej patelni , siostra ma wok - ale ja nie widzę różnicy w potrawach

Niki22

Zadanych pytań: 46

11.03.2014 11:19

ja mam wok i typową patelnię ale różnicy w smaku nie zauważam, jak dla mnie różnią się tylko pojemnością :)

brioszka

Zadanych pytań: 26

11.03.2014 11:19

wok jest bardziej pojemniejszy a przede wszystkim w woku można uzyskać większą temperaturę. Najpierw rozgrzewa się mocno wok a potem dodaję się olej. Smak może być inny jeśli jest to wok ze stali węglowej ponoć daje on inny posmak. Ja swój wok oddałam teściowej,bo obecnie mam kuchenkę elektryczną a tu wok trochę by tracił swoją moc :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

11.03.2014 11:30

mam wok, bardzo często go używam, ale gł. dlatego, że jest wysoki

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

11.03.2014 11:31

mam wok, bardzo go lubię i często w nim smażę

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

11.03.2014 11:35

używam woka bo jest pojemniejszy i wygodniejszy, łatwiej miesza się potrawy, nic się nie rozsypuje czy wylewa, co do smaku ja nie czuję wielkiej różnicy, może dlatego,że rzadko robię potrawy wymagające woka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak