Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kasia35

Zadanych pytań: 218

12.04.2015 10:40

Czy można jakoś uratować masę budyniowa, w której są grudki?

Odpowiedzi (39)

Mniam

Zadanych pytań: 87

12.04.2015 17:08

Jeżeli grudki były z powodu budyniu to przetrzyj przez sito łyżką.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

12.04.2015 18:34

W takich przypadkach dodaję trochę masła i ucieram mocno.

Cynamonka

Zadanych pytań: 79

12.04.2015 18:50

Spróbuj zblendować lub jeśli masz kulę do ucierania ciasta to rozetrzeć :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.04.2015 19:03

spróbowałabym blenderem

norweska20

Zadanych pytań: 400

12.04.2015 19:52

ja bym użyła blendera

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

12.04.2015 20:05

ja bym przetarła przez sitko lub zblendowała

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

12.04.2015 20:12

chyba zmixować.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

12.04.2015 20:39

zmiksuj blenderem i dpdaj galaretki rozrobionej w odrobinie wody

Klausia

Zadanych pytań: 251

12.04.2015 21:09

Przetrzyj przez sitko albo ewentualnie spróbuj blenderem.

halina17

Zadanych pytań: 271

12.04.2015 21:16

Jeśli wiedziałaś jak piszesz " Kasia35 Dodam, że budyń był źle zrobiony, bo ze zbyt małej ilości wody " to trzeba było ugotować "nowy budyń" szkoda masła jeśli połączyłaś . bo za bardzo nic już nie da się zrobić z grudkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak