Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kasia35

Zadanych pytań: 218

11.02.2015 09:07

Czy można smażyć pączki w oliwie? Czy tylko olej wchodzi w rachubę?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.02.2015 10:05

do smazenia pączków używam olej i smalec

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.02.2015 09:09

jeśli wiesz jak smakuje prawdziwa oliwa, wówczas sama sobie odpowiesz na to pytanie ;) jedno ciasto piekę na oliwie i dwa rodzaje ciastek (słone i słodkie) - w innych wypiekach słodkich nie wyobrażam sobie ostrego smaku oliwy z oliwek!

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

11.02.2015 09:20

raczej nie polecam pączki są najlepsze smażone na oleju lub na smalcu

Odpowiedzi (42)

Konczi

Zadanych pytań: 632

11.02.2015 09:10

nigdy tak nie smażyłam, zazwyczaj albo olej albo smalec

Renataj

Zadanych pytań: 1275

11.02.2015 09:14

Nigdy nie próbowałam smażyć na oliwie. Zawsze używam oleju lub smalcu albo mieszanki jednego z drugim.

Magdalena Rysińska

Zadanych pytań: 9

11.02.2015 09:17

Nie powinno się smażyć na oliwie, ponieważ ona po prostu się do tego nie nadaje. Lepiej zmieszać olej ze smalcem.

marenka

Zadanych pytań: 179

11.02.2015 09:22

Nigdy nie smażyłam na oliwie zawsze mieszam olej ze smalcem:)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

11.02.2015 09:24

nie smażyłam nigdy pączków na oliwie , bałabym się że nabiorą tego specyficznego posmaku oliwy, najlepszy do smażenia pączków jest zwykły smalec, bo sam olej ma niższą temperaturę dymienia

berys18

Zadanych pytań: 1434

11.02.2015 09:27

na oliwie nie, na smalcu lub oleju najlepiej

Gracer

Zadanych pytań: 124

11.02.2015 09:29

dla mnie to zły pomysł oliwę używam na zimno a pączki smażę na smalcu

Milka100

Zadanych pytań: 76

11.02.2015 09:33

polecam olej i smalec oliwa odpada:)_

Internetowa Kuchnia

Zadanych pytań: 49

11.02.2015 09:33

Myślę, że przeszłyby zapachem oliwy. Jeśli nie chcesz użyć oleju, to użyj smalcu.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

11.02.2015 09:45

ja smażę na oleju lub na smalcu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak