Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

16.11.2014 22:11

Czy można zrobić risotto ze zwykłego ryżu czy muszę mieć specjalny (niestety nie moge go dostac)? Czy to ma szanse się udać?

Odpowiedzi (39)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

17.11.2014 08:40

ja robię ze zwykłego i jest smaczne

Konczi

Zadanych pytań: 632

17.11.2014 08:47

Możesz, jednak nie będzie to risotto a ryż z warzywkami :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

17.11.2014 08:49

nie robiłam ze zwykłego ryżu

borgia

Zadanych pytań: 89

17.11.2014 08:50

Dla mnie to nie to samo - po prostu nie wyjdzie. Ale... ryż do risotto kupisz w Tesco. 4 złote z groszami za 50 dag.

Gracer

Zadanych pytań: 124

17.11.2014 09:02

risotto przygotowuje się właśnie z ryżu do risotta ale jak nie masz takiego to przygotuj zwykły ryż w ten sposób nie będzie już risottem ale będzie smacznie

pestka

Zadanych pytań: 424

17.11.2014 09:50

mnie smakuje risotto również że zwykłego ryżu

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

17.11.2014 10:44

ja czasami robię ze zwykłego, ale takie risotto ma inny smak

dodi

Zadanych pytań: 256

17.11.2014 10:46

ja również robiłam ze zwykłego

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.11.2014 11:29

Kto nie próbuje, ten nie wie :)) Zależy, czego oczekujesz po tym daniu, tzn. jakiego efektu. Prawdziwe risotto jest półpłynne, kleiste i aksamitnie kremowe. Jeśli zrobisz ze zwykłego białego ryżu, nigdy nie osiągniesz tego efektu. Ja do tradycyjnego włoskiego risotto używam ryżu arborio, który jest uprawiany w północnej części Włoch (Piemont i Lombardia) i bardzo lubię ten gatunek również w deserach i mleku :) Mój mąż woli suche risotto i dlatego często robię również z białego ryżu lub ryżu parboiled, który pozostaje jędrny :)

asienka15

Zadanych pytań: 13

17.11.2014 12:32

Tez robiłam ze zwykłego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak