Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

16.11.2014 22:11

Czy można zrobić risotto ze zwykłego ryżu czy muszę mieć specjalny (niestety nie moge go dostac)? Czy to ma szanse się udać?

Odpowiedzi (39)

marenka

Zadanych pytań: 179

17.11.2014 13:14

Ja także robiłam ze zwyklego ryżu:)

Stenka

Zadanych pytań: 467

17.11.2014 14:04

zawsze robię ze zwykłego

Ola1young

Zadanych pytań: 7

17.11.2014 14:06

można ,a kto Ci zabroni :)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

17.11.2014 14:30

Robiłam, smak był podobny, ale to już nie jest to samo.

Renata9

Zadanych pytań: 329

17.11.2014 16:04

nigdy nie robiłam ze zwykłego ryżu, ale myślę że warto spróbować

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

17.11.2014 18:08

często robię ze zwykłego ryżu

Ola1984

Zadanych pytań: 295

17.11.2014 18:55

Można zrobić ze zwykłego ryżu, ale smak nie będzie taki sam. Ryż do risotto (arborio) ma okrągłe ziarenka, które puszczają specyficzny "kleik" dzięki temu risotto jest bardziej kremowe, taki ryż ma też zupełnie inny smak.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

17.11.2014 20:37

jak najbardziej "zwykły" ryż też może być :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

17.11.2014 21:53

zawsze robię ze zwykłego

ada.la

Zadanych pytań: 39

17.11.2014 22:05

bardziej mi smakuje z tego specjalnego ryżu do rosotta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak