Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

okrysia

Zadanych pytań: 79

13.04.2017 17:30

Czy podpiekacie spód do sernika??czy na wystudzony dajecie masę serową? Ja zawsze podpiekam 15-20 minut i nie czekam aż wystygnie tylko wylewam masę serową i reszta i dalej piekę, ale ostatnio wyczytałam, że powinno się ten spód wystudzić. Poradźcie jak to naprawdę ma być???

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

14.04.2017 10:34

zwykle robię spody do sernika z herbatników albo innych kruszkonych ciastek i takiego spodu nie podpiekam

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

14.04.2017 23:04

różnie ale pod sernik zazwyczaj podpiekam

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

13.04.2017 21:17

tak, zazwyczaj podpiekam

Odpowiedzi (37)

mysza75

Zadanych pytań: 96

13.04.2017 19:10

Ja zawsze podpiekam spód i czekam aż wystygnie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

13.04.2017 19:28

Nigdy nie czekałam aż wystygnie:) a może warto by było spróbować:)

pestka

Zadanych pytań: 424

13.04.2017 19:35

często piekę sernik na herbatnikach i jest pyszny

Janina

Zadanych pytań: 159

13.04.2017 20:02

Najczęściej piekę serniki bez spodu a jeżeli na spodzie to podpiekam :;))

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

13.04.2017 20:27

Jeśli podpiekam to zawsze czekam aż przestygnie

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.04.2017 21:24

Tak ja podpiekam spód

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

13.04.2017 21:41

Czasem zdarza mi się nawet dzień wcześniej upiec spód.

Mniam

Zadanych pytań: 87

13.04.2017 22:47

Ostatnio robię spody z pokruszonych herbatników lub biszkoptów, więc nie podpiekam. A sernik piekę z funkcją góra - dół.

Bożena Matuszczyk

Zadanych pytań: 25

13.04.2017 23:24

Ja podpiekam , ale nie czekam aż wystygnie.;)

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

14.04.2017 07:21

Nigdy nie podpiekam spodu do sernika, zawsze wychodzi mi idealny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak