Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

23.10.2013 13:49

Czy przy podpiekaniu tarty obciążacie czymś ciasto? np. grochem? Czego można jeszcze użyć?

Odpowiedzi (38)

Gracer

Zadanych pytań: 124

23.10.2013 16:12

nakłuwam i obciążam grochem bądź fasolą

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

23.10.2013 16:31

ja tylko nakłuwam,nie obciążam niczym

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

23.10.2013 16:44

obciążam fasolą

Cranberry

Zadanych pytań: 34

23.10.2013 16:51

Obciążam monetami :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.10.2013 16:56

wszystkim można obciążyć , tylko nie odważnikami , też fasolą , grochem

artur7

Zadanych pytań: 1324

23.10.2013 17:25

nakluwam widelcem

pestka

Zadanych pytań: 424

23.10.2013 17:51

nakłuwam widelcem i wsypuję trochę fasoli

migotka28

Zadanych pytań: 20

23.10.2013 18:00

ja kilka razy obciążałam fasola ale są też specjalne kulki,mozna tez umytymi kamykami a teraz jak pieke to tylko nakłuwam widelcem i nie wyrasta

MagdaXXX

Zadanych pytań: 318

23.10.2013 18:33

ja tam obciążam czym popadnie czego akurat mam nadmiar w kuchni

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

23.10.2013 18:53

groch, fasola, ryż, kulki ceramiczne - ale do obciążania ciasta można też użyć monet albo metalowych nakrętek od śrubek - metal dobrze obciąża a dodatkowo lepiej się nagrzewa co powoduje lepsze dopieczenie ciasta od góry i taką radę dostałam od zawodowego cukiernika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak