Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

09.02.2015 09:12

Czy robicie grzanki do zupy na zapas ? Czasem zostają mi kromki chleba i chciałabym przygotować z nich trochę grzanek żeby mieć do zupy. Grzanki przygotowuję na patelni z dodatkiem masła - czy z czasem takie grzanki nie zjełczeją ? Gdzie je przechowywać: w lodówce, szczelnie zamkniętym pojemniku czy wystarczy w torebce papierowej ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

09.02.2015 09:51

jesli bedzie zupa z grzankami to robimy je na bieżąco

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.02.2015 09:55

W domu robię świeże do każdej kremowej zupy, ale kiedy mąż jedzie w trasę i zabiera z domu jakąś zupkę krem w słoiku, to smażę grzaneczki na oleju rzepakowym, studzę i przesypuję do szczelnego słoika. Zabiera z sobą i część zjada z zupką, a resztę chrupie sobie po drodze, jako przekąskę - nawet po 5 dniach są chrupiące i smakują, jak świeże. Tyle tylko, że przed przesypaniem do słoika muszą bezwzględnie ostygnąć do temp. pokojowej i w takiej muszą być przechowywane - wstawione do lodówki twardnieją i stają się mniej smaczne.

adelajda

Zadanych pytań: 234

09.02.2015 10:09

zawsze przygotowuje na bieżąco

Odpowiedzi (25)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

09.02.2015 09:18

zawsze robię na bieżąco a gdybym robiła na zapas to bez dodatku masła tylko na sucho na patelni lub w piekarniku

pestka

Zadanych pytań: 424

09.02.2015 09:28

grzanki robię na bieżąco, takie są najsmaczniejsze - nie robię ich na zapas

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

09.02.2015 09:28

nigdy nie robię grzanek na zapas, takie z dodatkiem masła długo nie poleżą, więc jeśli masz nadmiar chleba, który chcesz wykorzystać do grzanek najlepiej zrób je "na sucho" (ewentualnie podziel się chlebkiem z sikorkami ;) )

Renata9

Zadanych pytań: 329

09.02.2015 09:29

czasami tak robię i przechowuję je w szczelnie zamykanym pojemniku

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.02.2015 09:33

Ja mam zapas i trzymam w plastikowym pojemniku

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

09.02.2015 10:14

Czasem robię więcej do zup i sałatek, ale na sucho, z przyprawami i trzymam zamknięte próżniowo.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.02.2015 10:16

robię suche grzanki. wtedy, szczelnie zapakowane, mogą trochę poleżeć :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.02.2015 10:23

nie robię na zapas, zawsze na świeżo je przygotowuję

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.02.2015 10:24

robię grzanki zawsze na świeżo

joanna43

Zadanych pytań: 163

09.02.2015 10:26

ja wolę na świeżo z ziołami, czosnkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak