Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

09.02.2015 09:12

Czy robicie grzanki do zupy na zapas ? Czasem zostają mi kromki chleba i chciałabym przygotować z nich trochę grzanek żeby mieć do zupy. Grzanki przygotowuję na patelni z dodatkiem masła - czy z czasem takie grzanki nie zjełczeją ? Gdzie je przechowywać: w lodówce, szczelnie zamkniętym pojemniku czy wystarczy w torebce papierowej ?

Odpowiedzi (25)

Malinka

Zadanych pytań: 302

09.02.2015 10:51

Ja robię grzanki na zapas, ale bez dodatku żadnego masła, tylko na sucho w piekarniku :)

Malinka

Zadanych pytań: 302

09.02.2015 10:52

Ja robię grzanki na zapas, ale bez dodatku żadnego masła, tylko na sucho w piekarniku :)

Michał2

Zadanych pytań: 32

09.02.2015 10:53

zawszę robię na świeżo;)

Asik32

Zadanych pytań: 2

09.02.2015 11:06

najbardziej lubię świeże grzanki i takie tylko robię.

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

09.02.2015 11:07

nie robię grzanek na zapas

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

09.02.2015 11:14

nie robie na zapas tylko przygotowuje wtedy gdy mi sa potrzebne

soovka

Zadanych pytań: 9

09.02.2015 11:16

Grzanki na maśle nie powinny być długo przechowywane. Jełczeją dość szybko. Brzydki zapach to ostatnia faza tego procesu, więc nawet grzanki, które jeszcze się nie "zaśmierdziały" mogą być już częściowo zepsute.

soovka

Zadanych pytań: 9

09.02.2015 11:17

Jeśli zostaje mi dużo chleba, to go zamrażam. Potem daję na chwilę do piekarnika lub mikrofali i jest prawie jak świeży. Takie odmrożone kromki świetnie nadają się na grzanki.

Mniam

Zadanych pytań: 87

09.02.2015 12:01

Takie grzanki z masłem to najlepiej na świeżo robić. Same mogą leżeć w suchym miejscu.

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.02.2015 12:24

robiłam, i zamykałam je w pojemniku próżniowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak