Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

06.09.2014 21:27

Czy słyszeliście,że jeżeli kotlety przed smażeniem zanurzymy na krótko w wodzie z octem,to będą bardzo soczyste?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Konczi

Zadanych pytań: 632

07.09.2014 08:11

nigdy nie słyszałam o tym, bałabym się że jednak ocet zabije pożądany smak ...

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

06.09.2014 22:36

ciekawe, @Christpoher podziel się opinią jak przetestujesz, ja bez proporcji trochę się obawiam ryzykować

ada.la

Zadanych pytań: 39

06.09.2014 23:13

tego to nie słyszałam, ale warto się przekonać czy to prawda

Odpowiedzi (67)

Stenka

Zadanych pytań: 467

06.09.2014 21:27

Nie słyszałam o tym, ale obawiam się, że to może zmienić smak

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.09.2014 21:29

nie słyszałam, ciekawa jestem efektu. a wiesz może na jaki czas się je zanurza? ile sekund/minut? :) no i jaki jest stosunek wody do octu:)

Christopher

Zadanych pytań: 31

06.09.2014 21:30

Nie stosowałem tej metody,ale myślę,że to może być prawda,bo białko na powierzchni ulegnie ścięciu pod wpływem kwasu i soki zostaną wewnątrz mięsa..

Wacław

Zadanych pytań: 1269

06.09.2014 21:33

jutro wypróbuję ten pomysł

Christopher

Zadanych pytań: 31

06.09.2014 21:35

Niestety,więcej wiadomości nie mam.Myślę,że na 1-2 minuty i wtedy smaku nie zmieni.Jeżeli stężenie roztworu będzie duże to chyba jeszcze krócej.Poeksperymentuję przy okazji.

Christopher

Zadanych pytań: 31

06.09.2014 21:35

Nie stosowałem tej metody,ale myślę,że to może być prawda,bo białko na powierzchni ulegnie ścięciu pod wpływem kwasu i soki zostaną wewnątrz mięsa..

pati100015

Zadanych pytań: 10

06.09.2014 21:39

bardzo często robię marynatę z oleju i soku z cytryny i ziół, mięso z kurczaka jest o wiele bardziej delikatne i soczyste, a cytryny nie czuć. z octem może być podobnie.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

06.09.2014 21:46

również nie słyszałam, a chętnie spróbuje :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

06.09.2014 21:50

nie słyszałam o tym, ale w najbliższym czasie to przetestuję

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

06.09.2014 21:57

słyszałam ale nie sprawdzałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak