Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

22.12.2014 07:14

Czy świąteczny bigos gotujecie na mięsie? Jeżeli tak, to na jakim ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Seba

Zadanych pytań: 1313

22.12.2014 09:10

ja daję wieprzowinę, wołowinę i kiełbaskę

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.12.2014 09:26

ja dodaję boczek wędzony i łopatkę i kiełbasę podsmazaną

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.12.2014 08:28

jakieś mięsko surowe, kiełbasę i boczek - to najczęściej. daję to co jest w lodówce :)

Odpowiedzi (56)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.12.2014 07:50

Do bigosu dodaję szynkę wieprzową, kiełbaskę i wędzonkę

Stenka

Zadanych pytań: 467

22.12.2014 08:10

Gotuję na rosole, dodaję mięso z rosołu i podsmażoną kiełbasę

Habibi

Zadanych pytań: 690

22.12.2014 08:59

Na święta nie robimy tradycyjnego bigosu, tylko kapustę z mnóstwem suszonych grzybków :) Jeśli mamy wielką chęć na bigos, to raczej na sylwestra gotujemy, ale raczej rzadko się to zdarza. U nas bigos nie jest kojarzony ze świętami. Znam domy, w których żadne święta nie obejdą się bez bigosu i gołąbków, ale nie u nas ;) Takie dania gotujemy cały rok. Święta to barszcz z uszkami, bardzo dużo karpia smażonego, karpia w galarecie i ew. po grecku. Dużo kapusty z grzybami i pierogów. Nie robimy też w tych dniach jakiegoś normalnego obiadu, tylko pierogi, ryba i kapusta wigilijna - gotujemy jej dużo, a karpia kupujemy na 5 osób ok. 10kg na te kilka dni. W tym roku mamy rybki z Milicza, bo najsmaczniejsze dla nas - 10 sporych płatów z karpia (4,5 kg) do smażenia i 2 duże karpie całe (5kg) na galaretę (pulpety i dzwonka) w galarecie :) Nigdy karp nie smakuje tak dobrze, jak w te święta ;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.12.2014 09:00

dodaję szynkę wieprzowa, wcześniej podsmażoną z przyprawami, i kiełbaskę

Camill

Zadanych pytań: 2

22.12.2014 09:06

duzo miesa wedzonego np boczek i podgardle i lepiej surowe niz gotowane , ale tez daje karczek albo lopatke wieprzowa i jakas dobra kielbase czasem tez suszone grzyby albo swieze pieczarki

Janina

Zadanych pytań: 159

22.12.2014 09:19

Do bigosu daję zawsze różne mięso, - karkówkę podsmażam mocno, boczek wędzony, wołowinę, kiełbasę, udka drobiowe ;)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

22.12.2014 09:27

ja gotuję na kościach wieprzowych a potem dodaję kiełbasę

erym

Zadanych pytań: 24

22.12.2014 09:32

rozne miesko, kielbaska, lopatka...

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

22.12.2014 09:43

zawsze robię bigos na mięsie

Ola1984

Zadanych pytań: 295

22.12.2014 09:46

Na święta nie robię bigosu, bo u teściów zawsze jest kapusta zasmażana. Do domowego bigosu dodaję wieprzowinę, kiełbasę i boczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak