Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 19:43

Czy tylko ja jestem jakaś dziwna? Jakie jecie pierogi? Zauważyłam, że każdy robi podział na pierogi z mięsem i pierogi z kapustą i grzybami. Sama za groma nie potrafię lepić pierogów, więc jestem skazana na specjały innych. Moja babcia robiła pierogi z mięsem, kapustą i grzybami razem jako jeden farsz. Były najcudowniejsze na świecie. Jak ktoś mi takich nie zrobi, to się chyba zaprę i się nauczę sama lepić ;)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

26.01.2014 19:51

takich jak Ty nie jadłam, ale na pewno są smaczne :) Lepienie pierogów wbrew pozorom wcale nie jest trudne - nie musisz robić pięknych "zdobień" na brzegach, ważne aby dobrze skleić by podczas gotowania się nie rozpadły, z czasem dojdziesz do wprawy i będą coraz ładniejsze :) ale i tak najważniejszy jest smak :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.01.2014 19:56

znam osoby, któe robią farsz z mięsa i kapusty, ale u mnie osobiście się takich nie robiło ;) podobnie z krokietami - albo z mięsem, albo z kapustą i grzybami :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

26.01.2014 19:57

@Mysza, wał nie wał, byleby smakowały jak pierogi :D słyszałam o takim farszu (jak robiła Twoja babcia) ale ja robię pierogi z mięsem i pierogi z kapustą i grzybami ;) lepić umiem (chyba haha) więc zrób farsz a ja wpadnę na lepienie :D

Odpowiedzi (27)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

26.01.2014 19:47

Szczerze mówiąc (pisząc raczej) :) ja takich nie jadłam , ale takie połaczenie bardzo mi sie podoba :) A lepienie pierogów to tak naprawdę nic trudnego, nawet jeśli na początki ine będą piękne to i tak będą smakowały :)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

26.01.2014 19:51

Nie jadłam takich nigdy, ale do lepienia zawsze można użyć specjalnego przyrządu, albo zwykłego widelca :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

26.01.2014 19:52

ja również takich nie jadłam

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

26.01.2014 19:52

pierogi z mięsem i pierogi z kapustą to dwa odzielne dania u nas w domu, jeszcze nie słyszałam by je ktoś łączył w jedno, więc chyba jednak będziesz musiała nauczyć się lepić sama, wtedy będą najlepsze!A pomysł babci genialny!!!!!

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 19:53

Chyba się kiedyś muszę wziąć za sztukę lepienia...kiedyś próbowałam i się zraziłam, bo nie wychodziły skrzydełka, tylko raczej wał powodziowy ;)

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 19:54

Ups...chyba sprzedałam patent na genialne pierogi ;)

Edith85

Zadanych pytań: 20

26.01.2014 19:54

muszę zrobić taki farszyk, bo brzmi smakowicie :) powodzenia w lepieniu :D

Janina

Zadanych pytań: 159

26.01.2014 19:56

Taki farsz robię również do krokietów, są wspaniałe pierogi i krokiety również;)

Renata9

Zadanych pytań: 329

26.01.2014 19:57

ja np. robię, mieląc wszystko razem mięso + kapusta kiszona + grzyby suszone wcześniej namoczone i to jest jako jeden farsz, zresztą wyśmienity

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.01.2014 19:58

natchnęło mnie ;) przypomniałam sobie, że moja Teściowa robi pierogiz płucek lub z gotowanego mięsa w połączeniu z niewielką ilością kapusty, ale grzybków już nie dodaje...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak