Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 19:43

Czy tylko ja jestem jakaś dziwna? Jakie jecie pierogi? Zauważyłam, że każdy robi podział na pierogi z mięsem i pierogi z kapustą i grzybami. Sama za groma nie potrafię lepić pierogów, więc jestem skazana na specjały innych. Moja babcia robiła pierogi z mięsem, kapustą i grzybami razem jako jeden farsz. Były najcudowniejsze na świecie. Jak ktoś mi takich nie zrobi, to się chyba zaprę i się nauczę sama lepić ;)

Odpowiedzi (27)

borgia

Zadanych pytań: 89

26.01.2014 20:49

No i zapomniałam napisać to co najważniejsze - jakby mi ktoś zaserwował taki zestaw, to z przyjemnością bym zjadła - no i to mógłby być ten przełomowy moment.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

26.01.2014 20:59

nigdy takich nie jadłam

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 21:06

Renatko poproszę adres na priv ha ha...nie wykręcisz się ;) Borgia te moje babcine są cudowne, takie wilgotne, dość gładkie...ja zawsze mieliłam mięso i doprawiałam farsz, bo ja lubię na ostro ;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

26.01.2014 21:15

Jak istnieje taki 3 składnikowy farsz z : mięsem, kapustą kiszoną i grzybami suszonymi, to muszę taki zrobić i dać do pierogów i je zdegustować i ocenić ich smak.

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 21:18

Gusia tam jest jeszcze marchew, tłuszczyk, cebula i grzyby świeże

Kasia36

Zadanych pytań: 463

26.01.2014 22:35

może być i taki farsz jak robiła twoja babcia, ale ja robię pierogi z mięsem oraz pierogi z kapustą dla niejadków grzybów i pierogi z kapustą i grzybami i inne

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

27.01.2014 11:11

Robię pierogi z wieloma farszami- mięsem ( drobiowym, wołowym, wieprzowym - gotowanym , surowym np kołduny,pieczonym), z kapustą duszoną, kapustą z grzybami, grzybami, warzywami , kaszą ( gryczaną, jęczmienną, czy jaglaną), kaszą z serem, z serem, rybą ,jajkami,fasolą, owocami. Mieszam też farsze jeśli np. mam za mało mięsa - łączę z garstką obgotowanej kapusty lub kaszy. Jak mam kapustę z grzybami i kawałek miesa z zupy to zmielę je i połączę w jeden farsz .Czasem okazuje się, ze taki ,,oszczędnościowy " farsz jest najsmaczniejszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak