Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 19:43

Czy tylko ja jestem jakaś dziwna? Jakie jecie pierogi? Zauważyłam, że każdy robi podział na pierogi z mięsem i pierogi z kapustą i grzybami. Sama za groma nie potrafię lepić pierogów, więc jestem skazana na specjały innych. Moja babcia robiła pierogi z mięsem, kapustą i grzybami razem jako jeden farsz. Były najcudowniejsze na świecie. Jak ktoś mi takich nie zrobi, to się chyba zaprę i się nauczę sama lepić ;)

Odpowiedzi (27)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

26.01.2014 19:58

właśnie, sprzedałaś patent więc szybko rób teraz pierogi, zanim na DSie pokażą się różne wariacje na temat farszu Twojej babci ;)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

26.01.2014 19:58

moja mama raz robiła pierogi z mięsem, kiszoną kapustą, cebulą i odrobiną suszonych grzybów - smakowały mi. Moja mama ma specjalną "formę" do robienia pierogów, mają dziwny kształt (wypukły pięciokąt),ale robi się je szybko i prosto

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 20:01

No Renata to ja się wpraszam na pierogi ;) Jeszcze jak kiedyś zrobisz ze świeżych grzybów, czy mrożonych jak moja babcia, to się wręcz wepcham ci do domu ;) Alex nawet ci na bilet dam, jak pomożesz ;)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

26.01.2014 20:02

Ciekawe....u mnie też się robi pierogi albo z samym mięsem albo z grzybami albo z kapustą i grzybami..Twój miks bardzo mi się podoba,myslę,że mnie smakowałyby takie pierogi i kto wie czy się nie skuszę.Co do samego robienia pierogów to z czasem się wprawisz,ja też zaczynałam od "szczurów" tak je nazwałam,bo były jakieś długie,niezgrabne i tez bez falbanki.

mysza666

Zadanych pytań: 371

26.01.2014 20:02

To ja przepis już na farsz wklepię, bo go znam, a zdjęcie dodam jak zrobię ha ha

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

26.01.2014 20:05

Moja zona czasami robi takie z kapustą mięsem i grzybami.Zgadzam się że są pyszne

berys18

Zadanych pytań: 1434

26.01.2014 20:05

czasem nawet do uszek dodaję mięso:)

Renata9

Zadanych pytań: 329

26.01.2014 20:09

@mysza666, serdecznie zapraszam na pierogi, są przepyszne

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

26.01.2014 20:23

moja babcia też takie robiła ja takich nie umiem

borgia

Zadanych pytań: 89

26.01.2014 20:46

Robię pierogi i pierożki z różnymi nadzieniami. Jednak i u mnie nigdy nie jadało się takiego zestawu, więc jakoś mnie nie korci. Lubię te tradycyjne - nasze smaki. Najlepsze pierogi z serem na słodko robiła moja Babcia. Ja nie robię, bo już na słodkie nie mam ochoty... to jedna z tych rzeczy, które przeszły mi w pewnym wieku. Fakt, że nie mam pojęcia czy by mi tak samo pysznie wyszły. Moje dziecko dziwi się jednak, że takie pierogi można w ogóle jeść. Ot... nie przyzwyczajony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak