Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Katrina.u

Zadanych pytań: 3

08.02.2016 18:57

Czy warzywa upieczone na grillu tracą wartości odżywcze?

Najlepsze odpowiedzi (3)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

09.02.2016 09:58

pewnie trochę tracą :(

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

09.02.2016 10:08

Niestety każda obróbka, szczególnie cieplna wiąże się z utratą głównie witaminy C...

dodi

Zadanych pytań: 256

09.02.2016 14:22

myśle ze tak ale i tak lubimy takie warzywka

Odpowiedzi (33)

Lucan

Zadanych pytań: 18

08.02.2016 19:05

Grillowane krótko nie powinny tracić wartości, ale nie powinno się używać mrożonek. Polecam spróbować czosnek! Traci swój "ostry"zapach i da się łatwo rozsmarować na chlebie

Katrina.u

Zadanych pytań: 3

08.02.2016 19:08

Dzięki za superowy patent:-D

misia123410

Zadanych pytań: 22

08.02.2016 19:26

Niestety tracą swoje wartości:(

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.02.2016 19:38

najzdrowsze są warzywa gotowane na parze, z grilla na pewno zmieniają smak a właściwości myślę że tracą w niewielkiej ilości

halina17

Zadanych pytań: 271

08.02.2016 19:56

Następny artykuł Diety Dieta. Śniadanie. Płatki owsiane przepisy. Płatki owsiane – 4 najlepsze przepisy Zamknij Udostępnij i zmotywuj znajomych Dieta. Warzywa grill. Warzywa na parze. Wraz z nastaniem coraz cieplejszych dni, spędzanie wolnego czasu przy grillu stanie się coraz bardziej popularne. Dla osób, które nie jedzą mięsa, alternatywą mogą być grillowane warzywa. Jednak jak one wypadają w zestawieniu z warzywami gotowanymi na parze. Zobaczmy. SPIS TREŚCI: 1. Zalety i wady warzyw grillowanych 2. Zalety i wady warzyw gotowanych na parze 3. Co wybrać? 1. Zalety i wady warzyw grillowanych Warzywa przygotowywane na grillu bardzo mało tracą witamin i minerałów. Jednak są niebezpieczne dla naszego organizmu ponieważ podczas grillowania wytwarzają się niebezpieczne związki.

halina17

Zadanych pytań: 271

08.02.2016 19:58

Warzywa przygotowywane na grillu bardzo mało tracą witamin i minerałów. Jednak są niebezpieczne dla naszego organizmu ponieważ podczas grillowania wytwarzają się niebezpieczne związki.

halina17

Zadanych pytań: 271

08.02.2016 20:01

Wcześniejszy post jest poplątanie z pomieszaniem , źle coś mi to się popisało nawet nie wiem jak to sie stało . Dobrze jest tak napisane " Warzywa przygotowywane na grillu bardzo mało tracą witamin i minerałów. Jednak są niebezpieczne dla naszego organizmu ponieważ podczas grillowania wytwarzają się niebezpieczne związki. " PRZEPRASZAM

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

08.02.2016 20:11

Warzywa, i nie tylko, najlepiej grillować a tackach. Nie będą tak szkodliwe i nie będą tracić wartości

Ela427

Zadanych pytań: 12

08.02.2016 20:25

Z pewnością grilowane warzywa smakują lepiej niż na przykład gotowane na parze, ale niestety ich wartości odżywcze maleją ;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

08.02.2016 21:34

Najwięcej właściwości odżywczych, witamin itp. mają warzywa surowe ale grillowane od czasu do czasu nie zaszkodzą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak