Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Katrina.u

Zadanych pytań: 3

08.02.2016 18:57

Czy warzywa upieczone na grillu tracą wartości odżywcze?

Odpowiedzi (33)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

09.02.2016 09:50

Każde poddane obróbce termicznej trochę tracą... ale pewnie i tak mniej niż gotowane.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

09.02.2016 10:16

Zdrowsze są warzywa gotowane na parze, niż grillowane.

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.02.2016 10:24

na pewno część wartości stracą, bo grillowania ogólnie nie jest zdrowe

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.02.2016 10:31

na pewno tracą swoje wartości odżywcze

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

09.02.2016 12:03

jakąś część na pewno

ilka01

Zadanych pytań: 6

09.02.2016 15:13

niestety tracą, ale czasami zjeść nie zaszkodzi

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

09.02.2016 16:17

Troche traca ale pewnie nie tyle co gotowane w wodzie.

Ela15

Zadanych pytań: 1414

09.02.2016 17:49

myśle ze tracą wartości odzywcze

agaK.

Zadanych pytań: 311

09.02.2016 21:46

Wszystkie enzymy umierają w temp. 60 stopni, trochę inaczej witaminy, niektóre jak np witamina C żyje podgrzana nawet do 140 stopni. Minerały też ciężko uszkodzić. Grillowane tracą mniej niż gotowane, bo nie tracą witamin rozpuszczalnych w wodzie.

ttrytka

Zadanych pytań: 22

11.02.2016 09:13

lepiej wybrać na parze, sa zdrowsze. Wiadomo kilka razy w roku z grilla można zjeść dla smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak