Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

29.11.2016 11:10

Czy wiecie, że aby szybciej ugotować ziarna roślin strączkowych wystarczy dodać do gotowania trochę sody oczyszczonej ? Ostatnio dodałam do ciecierzycy i bardzo szybko się ugotowała.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

21.12.2016 15:50

dobrze wiedzieć

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.11.2016 10:43

Dobrze wiedzieć ostatnio miałam fasolę którą bardzo długo musiałam gotować.

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

01.12.2016 20:34

nie słyszałam o tym

Odpowiedzi (57)

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.11.2016 11:11

Dzięki zw taką wiadomośc muszę następnym razem tak zrobić;)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

29.11.2016 11:16

Gosiu ja byłam zdziwiona bo na przykładzie ciecierzycy gotowałam ją normalnie jakąś godzinę a tu nawet czasu nie sprawdzałam bo dużo szybciej się ugotowała. A dowiedziałam się o tym jak rozwiązywałam sobie quiz na stronie mojej regionalnej gazety i spróbowałam i to działa. Oczywiści nasiona wcześniej moczymy..

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

29.11.2016 11:26

wiedziałam o tym można też sodę dodać świeżej kapusty ugotuje się błyskawiczne

Renataj

Zadanych pytań: 1275

29.11.2016 11:27

Słyszałam o tym ale nigdy nie sprawdzałam. Dzięki za informację - już wiem, że to faktycznie działa:)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

29.11.2016 11:31

tak czasami dodaje sode gdy długo sie gotuje

adelajda

Zadanych pytań: 234

29.11.2016 11:38

znam ....dodawała moja babcia do grochu żeby się szybciej ugotował :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

29.11.2016 11:52

Fajna rada, dziękuję :-)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

29.11.2016 12:29

Moja babcia dodawała do wołowiny, ale ja nie stosuje tego sposobu.

Mniam

Zadanych pytań: 87

29.11.2016 12:44

Ale super rada. Na pewno wypróbuję ten sposób, bo ciecierzyca się gotuje długo. Sodę dodawałaś jeszcze do zimnej wody?

ilka01

Zadanych pytań: 6

29.11.2016 12:52

tak słyszałam i tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak