Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

29.11.2016 11:10

Czy wiecie, że aby szybciej ugotować ziarna roślin strączkowych wystarczy dodać do gotowania trochę sody oczyszczonej ? Ostatnio dodałam do ciecierzycy i bardzo szybko się ugotowała.

Odpowiedzi (57)

asiatok

Zadanych pytań: 15

29.11.2016 13:14

Wiedziałam, ale nie próbowalam. Czy to nie zmienia smaku gotowanej rzeczy?

Habibi

Zadanych pytań: 690

29.11.2016 13:22

Wiem o tym od własnej Babci :) Moja Mama zawsze dodawała sodę do fasoli Jaś, aby się szybciej gotowała i miała miękką skórkę. Ja też tak robię.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

29.11.2016 13:58

@Mniam tak do zimnej. @asiatok nie zmienia smaku, ja dawałam na 300 g surowej ciecierzycy 1/2 łyżeczi sody

kd045

Zadanych pytań: 7

29.11.2016 14:05

wypróbuję !!

magdow

Zadanych pytań: 0

29.11.2016 14:15

super patent ;]

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.11.2016 14:17

Dzięki, muszę wypróbować

pestka

Zadanych pytań: 424

29.11.2016 15:05

tak, znam ten sposób i najczęściej dodaję do fasoli by szybciej się ugotowała

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

29.11.2016 15:09

zrobiłam tak kiedyś z grochem.potwierdzam

anemon

Zadanych pytań: 163

29.11.2016 15:30

Oczywiście wiem o tym sposobie, ale nigdy z niego nie korzystałam, bo nigdy aż tak bardzo mi się nie śpieszy, żeby dodawać cokolwiek do gotowania ciecierzycy.

Janina

Zadanych pytań: 159

29.11.2016 15:46

Tak, słyszałam o tym sposobie przy gotowaniu mięsa również;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak