Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

29.11.2016 11:10

Czy wiecie, że aby szybciej ugotować ziarna roślin strączkowych wystarczy dodać do gotowania trochę sody oczyszczonej ? Ostatnio dodałam do ciecierzycy i bardzo szybko się ugotowała.

Odpowiedzi (57)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.11.2016 16:07

Dzięki za radę ,nie wiedziałam o tym ,ale przydatna rada

Klausia

Zadanych pytań: 251

29.11.2016 16:17

Wiem i robię tak.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

29.11.2016 17:03

też soda pomaga w trawieniu strączkowych potraw dla osób z kwasem moczowym, od dietetyka mam taką poradę dla męża

bietka

Zadanych pytań: 563

29.11.2016 17:09

dzięki za info nigdy tak nie robiłam :)

benka

Zadanych pytań: 15

29.11.2016 17:10

Cieciorkę zawsze tak gotuję, kiedyś spróbuję z innymi strączkowymi.

irenka

Zadanych pytań: 888

29.11.2016 17:11

tak ,wiem o tym

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

29.11.2016 17:20

Super rada

dodi

Zadanych pytań: 256

29.11.2016 18:01

ja nie wiedziałam

Malinka

Zadanych pytań: 302

29.11.2016 18:03

Wiedziałam o tym, ale nie stosuję tej "sztuczki".

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

29.11.2016 20:26

słyszałam o tym , często też taką sztuczkę stosuje się w barach szybkiej obsługi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak