Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

26.08.2014 13:31

Czy wiecie, że w natce pietruszki więcej witamin jest w łodyżkach niż listach ? Ja zawsze te łodyżki też wykorzystuję. więc witaminy się nie marnują.

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.08.2014 13:44

zawsze kroję razem z łodyżkami

borgia

Zadanych pytań: 89

26.08.2014 14:19

To tak jak z kolendrą... :). Osobiście gałązki wykorzystuję jedynie do rosołu, z którego potem usuwam. Natomiast do posypywania zup kroję łodyżki tylko do momentu, aż mi się listki skończą ;). Reszta idzie do kosza.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

26.08.2014 14:59

zużywam w całości listki kroję a łodyżki zazwyczaj wkładam do zup a potem je usuwam

Odpowiedzi (42)

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.08.2014 13:37

Bardzo lubię smak natki pietruszki, dlatego często stosuję i w sporych ilościach - nawet kanapki lubię posypać drobno posiekanymi listkami. Łodyżki dodaję do zup i sosów, gdzie mają szansę lekko zmięknąć, jeśli są twarde. Jeśli siekam natkę do zamrażarki, to łodyżki zamrażam w całości jako dodatek do gotowania rosołu i innych wywarów.

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

26.08.2014 13:40

nie wiedziałam,zawsze wyrzucałam łodyżki,dziękuję,znowu coś wiem nowego

Wacław

Zadanych pytań: 1269

26.08.2014 13:44

a ja myślałem że jest na odwrót,lubimy natkę piteruswzki w zupach, w sałatkach

berys18

Zadanych pytań: 1434

26.08.2014 13:49

zawsze kroję czy rwę z łodyżkami

Renataj

Zadanych pytań: 1275

26.08.2014 13:50

Ja myślałam dokładnie tak jak Wacław i to co najbardziej wartościowe wykorzystałam bardzo sporadycznie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

26.08.2014 13:50

Ciekawa informacja :) Ja zwykle wrzucam je podczas gotowania zup albo gdy robię soki warzywne :)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

26.08.2014 14:27

dobrze wiedzieć

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

26.08.2014 14:37

ja wykorzystuję łodyżki do zup a same listki dodaję też do sałatek tak więc witaminki u mnie nie uciekają ;)

Janina

Zadanych pytań: 159

26.08.2014 14:51

Przydatna informacja - dzięki , staram się wykorzystywać również łodyżki;)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

26.08.2014 14:56

też kroję pietruszkę z łodyżkami,ale czasem same listki-zależy do czego używam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak