Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kordelas10

Zadanych pytań: 1

28.08.2016 20:32

Dlaczego w swoim programie kulinarnym, na TVN Mistrz Kuchni stawia znak równości ogórkom kiszonym i kwaszonym. To że przyjęła się nazwa jedna i druga, prwdziwy KUCHARZ, nie poda ze to jest to samo. To jest tak jak podawanie że bigos może być z młodej kapusty i samą tylko kiełbasą. O leczo oryginalnym już nie wspomnę . Węgrzy zaciskają tylko zęby słysząc o bezczeszczeniu ich sztandarowj potrawy, jednak dopuszczając olej, zaamiast smalcu. Pozdrawiam

Najlepsze odpowiedzi (3)

JellyFruits

Zadanych pytań: 0

04.09.2016 14:44

@halina17 może przydał by się językoznawca typu pana Miodka i myślę że on by wiele wyjaśnił

Pobitegarybarbary

Zadanych pytań: 7

08.09.2016 11:02

Zgadza się. Ale pamiętajmy, że każdemu zdarzają się błędy- ten kto nic nie robi się nie myli:)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

29.08.2016 09:36

kiszenie to proces naturalny a kwaszenie to proces sztucznie przyspieszony z użyciem różnych dodatków, u nas zawsze się kisiło a nie kwasiło ogórki bądz kapustę

Odpowiedzi (27)

norweska20

Zadanych pytań: 400

28.08.2016 20:47

ciekawe spostrzeżenie - warto napisać o tym do Doradcy- może poda ci wyjaśnienie

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

28.08.2016 21:08

Ja też uważam że ogórki kiszone to nie to samo co kiszone i podobnie z kapustą, kiszona to nie kwaszona. Na Twoje pytanie odpowie jednak tylko prowadzący program.

Klausia

Zadanych pytań: 251

28.08.2016 21:09

Autor słów powinien powiedzieć dlaczego.

pestka

Zadanych pytań: 424

28.08.2016 21:51

Od najmłodszych lat słyszałam od Babci i Mamy tylko o ogórkach kiszonych i kiszonej kapuście - a ostatnio więcej słyszę o o ich kwaszeniu i uważam że to nie to samo ( pamiętam ,że ten temat już był poruszany w pytaniach i odpowiedziach )

halina17

Zadanych pytań: 271

28.08.2016 21:55

Najlepiej zapytać zawodowego kucharza

Róża1

Zadanych pytań: 7

28.08.2016 23:20

popieram odpowiedź haliny17 :-)

Mniam

Zadanych pytań: 87

29.08.2016 08:34

Jak dla mnie to nie jest to samo.

jola91

Zadanych pytań: 23

29.08.2016 09:05

Nie oglądałam, ale nie trzeba być zawodowcem, aby wiedzieć, że ogórki kiszone, a kwaszone to zupełnie coś innego ;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

29.08.2016 09:49

nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ciekawe spostrzeżenie. człowiek uczy się całe życie

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.08.2016 10:01

spotkałam się z tymi nazwami i to niestety nie jest to samo bo kapusta kwaszona jest z dodatkiem octu a do kiszonej się nie dodaje octu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak