Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

20.09.2014 14:56

Dodając do potraw /gulasz, potrawka/ dynię podpiekacie ją najpierw w piekarniku czy dodajecie taką surową ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Helena63

Zadanych pytań: 14

20.09.2014 15:07

Jak zrobisz tak będzie dobrze.Ja zwykle daję prosto do gulaszu pokrojoną w kostkę.Chyba,że akurat piekę coś w piekarniku to wtedy dynię wkładam na parę minut do piekarnika.

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.09.2014 15:12

Jeśli zależy mi, aby zachowała formę (kiedy ją np pokroję w kosteczkę), to raczej dodaję surową i duszę w sosie, kiedy chcę nią zagęścić potrawę, dodaję upieczoną i rozgniecioną lub przetartą przez sito.

pestka

Zadanych pytań: 424

20.09.2014 19:21

ja dodaję surową

Odpowiedzi (25)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

20.09.2014 15:23

jeśli to tylko dodatek, urozmaicenie do potrawki, gulaszu to daje surową, szkoda prądu na pieczenie i tak się rozgotuje :) a z innymi daniami to różnie bywa, zależy czy dynia jest składnikiem głównym czy nie;

marcia7

Zadanych pytań: 166

20.09.2014 15:41

tylko surową

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.09.2014 15:43

To zależy do czego ,ale przeważnie daję surową

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.09.2014 16:06

Daję dynię surową, pokrojoną w kostkę do dań.

anemon

Zadanych pytań: 163

20.09.2014 16:17

Do gulaszu i potrawki dodaję surową pokrojoną w kostkę.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

20.09.2014 16:33

zawsze dodaję surową

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

20.09.2014 16:39

zawsze surową bo dynia szybko robi się miękka i lubi się rozpadać

teresa18

Zadanych pytań: 502

20.09.2014 17:22

dodaję surowa pokrojoną w kostkę , szybko się gotuje

molanka

Zadanych pytań: 14

20.09.2014 17:29

daję surową, dynia bardzo szybko mięknie

Ola1984

Zadanych pytań: 295

20.09.2014 17:40

Dodaję surową, zdąży się ugotować w gulaszu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak