Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania321

Zadanych pytań: 179

04.10.2014 12:59

Dostałam dużą ilość fasolki szparagowej, jak można ją spożytkować?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.10.2014 17:15

zamrozić, zaprawić, z bułka i masłem, zapiekankę zrobić, sałatkę, zupę

pestka

Zadanych pytań: 424

04.10.2014 20:43

część zrobić do słoików, można zrobić pyszną fasolkę zapiekaną , dodać do lecza

irenka

Zadanych pytań: 888

04.10.2014 15:50

ja zamroziłabym pokrojoną w kawałeczki do zupy i do sałatki

Odpowiedzi (29)

Ania321

Zadanych pytań: 179

04.10.2014 13:00

Zamrażarkę mam już pełną, więc mrożenie raczej odpada

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

04.10.2014 13:20

dodatek do zup warzywnych, z bułką tartą na masełku, podsmażana z czosnkiem i chili pycha, zamiast ziemniaków z kaszą jaglaną jako dodatek do dań mięsnych, ale można tez zakonserwować w słoikach na zimę

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.10.2014 13:28

wykorzystać na zupy oraz jako dodatek do drugiego dania z masełkiem i bułką tartą

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.10.2014 13:28

jeśli zamrażanie odpada, a nie możecie tego przejeść to najlepiej w zalewie lekko octowej zrobić w słoiki.

Janina

Zadanych pytań: 159

04.10.2014 13:53

Zrób w słoiki w lekkiej zalewie słono kwaśnej. Będzie jak znalazł do wszystkiego;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

04.10.2014 14:05

zblanszuj, zamroź, w zimie sie przyda

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.10.2014 14:22

robię do słoików ,opłukuję i oczyszczam fasolę układam ciasno w słoikach zalewam wodą (1 litr wody i łyżka soli kamiennej ) i gotuję ok.1,5 godz. aby fasola była miękka i słoiki się trzymały

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

04.10.2014 14:40

ja bym zamroziła

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

04.10.2014 14:46

Jeśli mam nadmiar fasolki szparagowej, to pasteryzuję w słoikach w osolonej wodzie :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

04.10.2014 15:02

Ja uwielbiam z bułką tartą i masłem mogłabym jeść codziennie :D Można zamrozić bądź zawekować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak