Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.10.2013 20:59

dostałam sporo orzechów włoskich są świeżo zerwane i wilgotne co powinnam z nimi zrobić aby je dłużej przechować?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

03.10.2013 21:00

najlepiej włożyć do worka takiego jak w sklepie mają cebulę i powiesić w ciepłym i suchym miejscu aby wyschły

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.10.2013 21:06

Ja daję do pudełka i stawiam bliżej grzejnika jak wyschną daję do bawełnianego woreczka

Janina

Zadanych pytań: 159

03.10.2013 21:08

Musisz je dobrze wysuszyć, bo spleśnieją;)

Odpowiedzi (24)

berys18

Zadanych pytań: 1434

03.10.2013 21:00

musisz je dobrze wysuszyć, żeby nie spleśniały

Renata9

Zadanych pytań: 329

03.10.2013 21:04

dobrze je wysusz, najlepiej w piekarniku, a potem w skorupkach można przechowywać nawet do świąt

pestka

Zadanych pytań: 424

03.10.2013 21:04

trzeba dobrze wysuszyć np. w bardzo przewiewnych koszach

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.10.2013 21:07

Trzeba dobrze wysuszyć, by nie spleśniały, np. w bratrurze pieca węglowego, piekarniku, a potem spakować w worki przewiewne, koszyki.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

03.10.2013 21:08

Jak mam takie świeże orzechy przekładam je do wiklinowych koszy i stawiam blisko kaloryfera, lub bezpośrednio na nim.

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

03.10.2013 21:10

ja układam płasko w kartonowe pudełko i kładę je blisko grzejnika żeby wyschły a potem przekładam do torebek papierowych

Izabela9

Zadanych pytań: 25

03.10.2013 21:10

Najlepiej wysuszyć w wiklinowym koszu lub takim worku jak po ziemnikach bo wtedy maja przewiew.

msmariusz

Zadanych pytań: 363

03.10.2013 21:12

wysyszyć szybciutko, żeby nie spleśniały, smacznego

mysza75

Zadanych pytań: 96

03.10.2013 21:12

najpierw porządnie je umyć w wodzie, potem wysuszyć gdzieś nad piecem

msmors

Zadanych pytań: 91

03.10.2013 21:15

musisz je wysuszyć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak