Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.10.2013 20:59

dostałam sporo orzechów włoskich są świeżo zerwane i wilgotne co powinnam z nimi zrobić aby je dłużej przechować?

Odpowiedzi (24)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

03.10.2013 21:16

wysuszyć i przechowywać w przewiewnym worku, w suchym pomieszczeniu

Malinka

Zadanych pytań: 302

03.10.2013 21:17

Na pewno porządnie wysuszyć, a potem przechowywać np. w lnianym worku.

misia53

Zadanych pytań: 339

03.10.2013 21:19

Najlepiej na dworze rozsypane na jakiejś płachcie, słońce i wiatr wysuszą najlepiej...

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.10.2013 21:19

rozsypać do pudełek i wysuszyć albo mozna wsypać do takich worków po warzywach i zawiesić gdzieś

migotka28

Zadanych pytań: 20

03.10.2013 21:20

jak dużo torozsypac i wysuszyc lub jak mniej od razu wsypać do siatkowego worka i powiesić gdzieś przy kaloryferze aby wyschy ,i przechowywać w tym worku w suchym miejscu

Lis

Zadanych pytań: 56

03.10.2013 21:51

musisz je wysuszyć aby nie spleśniały, najlepiej porozkładać na czymś blisko kaloryfera:)

Barbara13

Zadanych pytań: 21

03.10.2013 21:59

Przedewszystkim musisz je dobrze wysuszyć bo w przeciwnym razie spleśnieją

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

03.10.2013 22:32

Wysuszyć. Ja wykładam je jedną warstwa do pudła i umieszczam w ciepłym miejscu. Z reguły koło pieca.

Róża1

Zadanych pytań: 7

03.10.2013 22:46

bardzo dobrze wysuszyć .

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.10.2013 22:46

Zrób dokładnie tak jak piszą wszyscy u mnie się właśnie suszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak