Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

benka

Zadanych pytań: 15

30.07.2016 12:54

Folia aluminiowa-która strona przepuszcza ciepło?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

31.07.2016 13:25

ja daję zawsze błyszczącą do góry

Maridka19

Zadanych pytań: 59

04.08.2016 09:42

Ja też daję błyszczącą stronę na zewnątrz ;)

Futka

Zadanych pytań: 2

02.08.2016 10:59

Kiedyś czytałam, że tak naprawdę strona folii nie ma znaczenia, ale ja daję błyszczącą na zewnątrz :)

Odpowiedzi (30)

benka

Zadanych pytań: 15

30.07.2016 12:55

Zawsze mam problem którą stroną owinąć lub przykryć potrawę do pieczenia, matową czy błyszczącą.Podpowiedzcie :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

30.07.2016 13:46

Też chętnie się dowiem, bo nigdy tego nie pamiętam :-)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

30.07.2016 14:33

Ja najczęściej daję błyszczącą stroną do wewnątrz

pestka

Zadanych pytań: 424

30.07.2016 15:20

jeżeli chcemy np coś szybko upiec , to należy zawinąć danie tak, aby matowa strona folii znalazła się na zewnątrz. a jeżeli chcemy aby np mięso było po upieczeniu dłużej ciepłe to, zawijamy go folię tak, aby błyszcząca strona była na zewnątrz.

Konczi

Zadanych pytań: 632

30.07.2016 18:23

ooo cenne rady ja zawsze błyszczącą stronę mam na wierzchu

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

30.07.2016 18:27

Błyszcząca strona na wierzchu

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

30.07.2016 18:32

ja tez błyszczącą do góry

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

30.07.2016 20:26

Błyszcząca strona przepuszxza ciepło

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

30.07.2016 20:56

błyszcząca na wierzchu bo przepuszcza ciepło

halina17

Zadanych pytań: 271

30.07.2016 21:56

Na temat foli wiele czytałam i oglądałam programy. Słyszałam wypowiedzi , że nie ma znaczenia , która strona . Pieczenie w foli aluminiowej jest szkodliwe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak