Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

benka

Zadanych pytań: 15

30.07.2016 12:54

Folia aluminiowa-która strona przepuszcza ciepło?

Odpowiedzi (30)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

30.07.2016 22:25

Ja zawsze błyszczącą stronę na wierzchu

Klausia

Zadanych pytań: 251

30.07.2016 23:22

Matowa pochlania.

Janina

Zadanych pytań: 159

30.07.2016 23:29

Zawsze daję matową wewnątrz;))

Mniam

Zadanych pytań: 87

31.07.2016 08:44

Matowa pochłania ciepło, a błyszcząca odbija.

Habibi

Zadanych pytań: 690

31.07.2016 09:50

Z tego co wiem to matowa przepuszcza, a błyszcząca izoluje... Ale już widziałam w tv różne programy, które dementowały te zasady wierdząc, ze dwie różnie wyglądające strony wynikają z procesu produkcji. Ale jakoś z przyzwyczajenia stosuję je w taki sposób jak dawniej i wierzę w to ;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

31.07.2016 10:00

Z tego co kiedyś czytałam ostatnio ze strona nie ma znaczenia ;)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

31.07.2016 10:37

nigdy nie zwracam uwagi na to, którą stroną zawijam.... ale ostatnio tyle się naczytałam o przenikaniu substancji z folii do jedzenia, że używam jej sporadycznie...

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

31.07.2016 11:08

błyszcząca przepuszcza ciepło

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

31.07.2016 11:49

sporadycznie używam folii do pieczenia

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

31.07.2016 12:16

błyszczącą do wierzchu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak