Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

AgatkaBerent

Zadanych pytań: 1

13.02.2015 08:20

Hallo ;) Wczoraj podczas smażenia faworkow bardzo się rozczarowałam ,tłuszcz strasznie mi kipial do tego stopnia ze nie było możliwości ich smażenia .Czy jest na to jakiś sposób ? Pozdrawiam

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

13.02.2015 08:41

może były za dużo oprószone mąką

Habibi

Zadanych pytań: 690

13.02.2015 09:00

Iza ma rację - za dużo mąki być może na cieście i za wysoka temperatura oleju. Warto włożyć kawałek ziemniaka surowego.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

13.02.2015 08:53

może było na nich zbyt dużo mąki albo tłuszcz był za mocno nagrzany

Odpowiedzi (21)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

13.02.2015 08:57

najlepiej co jakiś czas wrzucać do tłuszczu kawałek obranego ziemniaka

Renata9

Zadanych pytań: 329

13.02.2015 09:11

Ja zawsze do oleju dodaję trochę octu lub wódki, wtedy mniej "kipią" :-)

2milutka

Zadanych pytań: 134

13.02.2015 09:34

to wina tylko i wyłącznie mąki..często tak bywa przy smażeniu faworków, nie Ty jedna.

Milka100

Zadanych pytań: 76

13.02.2015 09:36

tak podpisuję się za dużo mąki :)

Seba

Zadanych pytań: 1313

13.02.2015 09:36

za dużo dałaś mąki i dlatego

Margo1

Zadanych pytań: 2141

13.02.2015 09:57

Wychodzi na to ,że za dużo mąki dałaś do faworków i tak się dzieje.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

13.02.2015 10:17

Warto do tłuszczu dodać trochę spirytusu lub /tak jak było już pisane/ kawałek obranego ziemniaka.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

13.02.2015 10:17

tez tak myśle że za bardzo były oprószone mąką

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

13.02.2015 10:28

Chyba to nie jest wina tylko mąki , mojego ciasta nie podsypywałam wcale mąką , olej wymieszałam ze smalcem a przy smaźeniu robiłomi się tyle piany , że musiałam zbierać ją łyżką (temperatura też jie była za wysoka)???

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.02.2015 10:30

myślę ze tez moze być wina oleju albo tak jak większość pisze za dużo mąki brałaś do podsypywania podczas wycinania .Moja mama zawsze dawała do tłuszczu ziarenka suchego grochu a o spirytusie nigdy nie słyszałam ja zawsze dodaję do ciasta aby chłonęło mniej tłuszczu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak