Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

26.01.2014 14:32

Jajka gotując na miękko najpierw zwilżam wodą i wkładam łyżką do wrzącej wody, ale czasem pęka skorupka - jak tego uniknąć ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.01.2014 14:38

zawsze dodaję soli jajka nakłuwam a i tak czasami pęknie to chyba wina cienkiej skorupki

norweska20

Zadanych pytań: 400

26.01.2014 14:35

ja solę wodę i gotuje na małym ogniu

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

26.01.2014 14:39

Ja wkładam do zimnej wody z solą i gotuję na małym ogniu, sporadycznie mi pęka jak jest bardzo cieniutka skorupka

Odpowiedzi (24)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

26.01.2014 14:34

tez bym to chciała wiedzieć,moze ktoś udzieli rady,ja juz próbowałam sposobu z nakłuwaniem skorupki,solą w wodzie i tak czasem pęka

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

26.01.2014 14:37

Ja wlewam trochę octu, ale czasami też pęka tyle, że środek nie wydostaje się na zewnątrz

Margo1

Zadanych pytań: 2141

26.01.2014 14:41

ja też wkładam do zimnej wody a potem solę ,nie pęka mi ,b gotuję na małym ogniu.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

26.01.2014 14:44

wkładam do zimnej wody i dodaje soli

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

26.01.2014 14:45

Solę wodę, albo dolewam octu :)

Janina

Zadanych pytań: 159

26.01.2014 14:45

Nie należy wkładać jajek do wrzącej wody, dlatego pękają;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

26.01.2014 14:46

Jajka wkładam do wrzącej mocno osolonej wody i zmniejszam ogień - tak żeby się gotowały ale nie przewracały.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

26.01.2014 14:55

do zimnej wody daję jajka i troszkę soli, gotuję na małym ogniu

Dorota59

Zadanych pytań: 950

26.01.2014 15:00

dodaję soli, delikatnie wkładam jajko jeszcze do zimnej wody zanim się zagotuje i gotuję na wolnym ogniu

pestka

Zadanych pytań: 424

26.01.2014 15:01

wkładam do zimnej wody , dodaję soli odczekam trochę i dopiero stawiam na gaz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak