Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

26.01.2014 14:32

Jajka gotując na miękko najpierw zwilżam wodą i wkładam łyżką do wrzącej wody, ale czasem pęka skorupka - jak tego uniknąć ?

Odpowiedzi (24)

Milka100

Zadanych pytań: 76

26.01.2014 18:16

przed gotowaniem wyciągam z lodówki co najmniej 2 h przed, potem delikatnie wkładam łyżką do wrzącej mocno osolonej wody i gotuję na wolnym ogniu

Czyki

Zadanych pytań: 72

26.01.2014 18:17

Można dodać ocet:) ale może najpierw wyjąć z lodówki, żeby poleżały w temperaturze pokojowej, a potem gotować:)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

26.01.2014 18:24

ja też dodaję soli,octu i czasem też mi jakieś jajko pęknie,ale wolę wkładać do ciepłej wody(nie gorącej)

jola1512

Zadanych pytań: 219

26.01.2014 18:56

dodaję trochę soli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak