Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

26.01.2014 14:32

Jajka gotując na miękko najpierw zwilżam wodą i wkładam łyżką do wrzącej wody, ale czasem pęka skorupka - jak tego uniknąć ?

Odpowiedzi (24)

pacpaw

Zadanych pytań: 266

26.01.2014 15:03

podobno jak się wrzuci siarki np. z zapałek, to jajko nawet jak pęknie białko nie wypłynie

Renata9

Zadanych pytań: 329

26.01.2014 15:04

ja zawsze wkładam do zimnej wody i nigdy skorupka nie pęka

mysza75

Zadanych pytań: 96

26.01.2014 15:14

ja też wkładam do zimnej wody, dodaję odrobinę soli i nie pękeją

halina17

Zadanych pytań: 271

26.01.2014 15:25

Jajka nie mogą być zimne z lodówki , bo wtedy zawsze popękają.Przed gotowaniem najlepiej wyciągnąć z lodówki na 2 godz , w lecie mniej.Dodać troszkę soli lub octu do gotowania.

treonina

Zadanych pytań: 1213

26.01.2014 15:33

możesz ogrzać jajka przed włożeniem do wrzątku, np. w ciepłej wodzie

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

26.01.2014 15:45

Nie wiem od czego to zależy, mnie też pękają czasami

Alex_M

Zadanych pytań: 119

26.01.2014 16:01

próbowałam różnych sposobów, raz pęka raz nie.

Stenka

Zadanych pytań: 467

26.01.2014 16:09

zawsze wkładam do zimnej wody i gotuję wolno i krócej

Megg

Zadanych pytań: 69

26.01.2014 16:20

Wkładam jajka do zimnej wody, dodaję trochę soli i gotuję i mi nie pękają :-)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

26.01.2014 16:32

chyba nie ma sposobu aby temu zapobiec ja dodaję sól,gotuję na małym ogniu i też pękają :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak