Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

05.04.2014 10:00

Jajka nie będą pękały w czasie gotowania gdy do wody wrzucimy plaster cytryny lub dodamy łyżkę octu :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

05.04.2014 10:26

dobra rada, o cytrynie nie słyszałam

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.04.2014 10:52

Ja do gotującej się wody wsypuję sól ale ta cytryna,to też sposób do wypróbowania.

Renata9

Zadanych pytań: 329

05.04.2014 10:18

świetna rada, nie wiedziałam o tym, dziękuję :-)

Odpowiedzi (26)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.04.2014 10:24

super rada, dzięki

norweska20

Zadanych pytań: 400

05.04.2014 10:36

fajna i przydatna rada

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

05.04.2014 10:45

fajnie wiedziec o cytrynie, dzieki

sara1

Zadanych pytań: 478

05.04.2014 11:27

wiedziałam tylko o soli ,dobrze jest dowiedzieć się coś nowego

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

05.04.2014 11:36

ja dodaję sól do wody i nigdy nie wkładam jajek do gotowania prosto z lodówki i nie pękają a z cytryną nigdy nie próbowałam muszę wypróbować ten sposób

Ola1young

Zadanych pytań: 7

05.04.2014 11:41

o cytrynie też nie słyszałam

Barbara/zuza22_85

Zadanych pytań: 66

05.04.2014 11:58

o fajny pomysł

pestka

Zadanych pytań: 424

05.04.2014 12:09

świetna rada - o cytrynie nie słyszałam, wypróbuję ten nowy dla mnie pomysł

gibli

Zadanych pytań: 20

05.04.2014 12:29

o cytrynie nie słyszałam)

caralajna

Zadanych pytań: 435

05.04.2014 12:56

też nie słyszałam o cytrynie, ja przebijam skorupkę szpilką po grubszej stronie aby przebić pęcherzyk powietrza. gdy jajko się gotuje bez przebicia, powietrze w pęcherzyku się rozszerza pod wpływem temp. i skorupka może pękać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak