Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Agula&Stabi

Zadanych pytań: 3

04.06.2015 08:46

Jak dosładzacie danie bez użycia białego cukru ???

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renata9

Zadanych pytań: 329

04.06.2015 09:14

Można dosłodzić naturalnym miodem

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

05.06.2015 20:10

Cukrem brązowym lub miodem:)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

04.06.2015 09:27

ja dosładzam miodem

Odpowiedzi (48)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.06.2015 08:56

Danie bez użycia cukru" dosładzam "owocami suszonymi,są zdrowsze i słodkie.Owocami też takimi jak ananas,gruszka ,czasem słodzę syropem daktylowym czy cukrem daktylowym.Zawsze mam w szafce cukier brzozowy tzw.ksylitol ,jeśli braknie mi cukru to słodzę właśnie tym.

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.06.2015 09:03

używam stewię suszoną świeżą lub w proszku albo cukier brązowy;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

04.06.2015 09:28

mam suszona stewie, ale nie bardzo ją lubie, pozostaje jeszcze miód

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.06.2015 10:02

miód :) najprostszy sposób :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

04.06.2015 10:06

tylko miodem, albo wcale, jak chce się cukier wyeliminować to lepiej niczym go nie zastępować, można się odzwyczaić,

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

04.06.2015 10:21

dodaję miodu

Futka

Zadanych pytań: 2

04.06.2015 11:10

Ja używam cukru brzozowego (ksylitolu), który ma o 40 % mniej kalorii niż zwykły cukier. Jeśli potrawa ma być dosłodzona bez kalorii to polecam erytrytol - zdrowy, niekaloryczny i o niskim IG.

Janina

Zadanych pytań: 159

04.06.2015 11:12

Nie używam cukru, jak trzeba to słodzę miodem naturalnym;)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

04.06.2015 11:16

używam miodu, brązowego cukru lub fruktozy

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.06.2015 11:25

najczęściej używam miodu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak