Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paulette17

Zadanych pytań: 3

24.05.2015 19:21

Jak i czym pokroić bardzo równo ciasto? Często widzę na zdjęciach równiuteńkie kawałki ciast? Jak to zrobić.? Niby nóż zamoczyć w gorącej wodzie. Próbowałam, ale to i tak nie wychodzi takie proste. :) Może ktoś pomoże?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

25.05.2015 13:35

dobrze schłodzić ciasto na zimno. pieczone dobrze wystudzić. ostry nóż. kroić jednym ruchem. troszkę poćwiczyć i bedzie ok :)

eliza135

Zadanych pytań: 408

25.05.2015 08:29

używam nóż a czasem grubsze nici ,zaczynam nożem a potem ciągnę nicią pomalutku

mysza75

Zadanych pytań: 96

25.05.2015 10:46

ja kroję nożem ostrym zamoczonym w gorącej wodzie ale też nie wychodzi mi tak jakbym chciała

Odpowiedzi (28)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

24.05.2015 19:53

nie znam innego sposobu niż ostry nóż i trochę precyzji a ciasta z kremem i torty rzeczywiście kroję nożem zamoczonym w gorącej wodzie

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

24.05.2015 19:54

Duży, ostry nóż, gorąca woda i niczym innym równiej nie pokroisz :)

Malinka

Zadanych pytań: 302

24.05.2015 19:55

No cóż... mi wystarczy dobre oko męża i osty nóż :) Nie używam specjalistycznego sprzętu do krojenia...

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

24.05.2015 20:06

Też się zastanawiam nad dobrym sposobem. Ciasto z miękkimi wypełnieniami zawsze mi się rozjeżdżają ;/

Margo1

Zadanych pytań: 2141

24.05.2015 20:09

Ja mam duży ostry noż nie używany na co dzień .Używam go tylko do mięs i ciast

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

24.05.2015 20:20

Ja mam ten sam problem, co z tego że ciasto pyszne jak pokroic go za nic nie umiem tak jakbym chciała.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

24.05.2015 20:20

Ja mam ten sam problem, co z tego że ciasto pyszne jak pokroic go za nic nie umiem tak jakbym chciała.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

24.05.2015 20:29

duży nóż zamoczony w gorącej wodzie

Janina

Zadanych pytań: 159

24.05.2015 20:31

Również używam dużego ostrego noża a przy ciastach masiastych dodatkowo gorąca woda;)

Renata9

Zadanych pytań: 329

24.05.2015 21:20

Dobrym ostrym nożem należy kroić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak