Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paulette17

Zadanych pytań: 3

24.05.2015 19:21

Jak i czym pokroić bardzo równo ciasto? Często widzę na zdjęciach równiuteńkie kawałki ciast? Jak to zrobić.? Niby nóż zamoczyć w gorącej wodzie. Próbowałam, ale to i tak nie wychodzi takie proste. :) Może ktoś pomoże?

Odpowiedzi (28)

Justi2401

Zadanych pytań: 10

25.05.2015 10:28

Mnie też równiutko krojenie ciasta baaardzo rzadko wychodzi :) Ale może kiedyś się nauczę :)

pestka

Zadanych pytań: 424

25.05.2015 11:24

mam duży ostry nóż, ale i tak nie zawsze równo ukroję

Mniam

Zadanych pytań: 87

25.05.2015 11:33

Kroję ostrym i cienkim nożem. Sparzam go wrzątkiem i wycieram. Ciasta z kremami dobrze się kroi na drugi dzień, czyli jak są schłodzone. Nie piłuję tak jak chleb, tylko dociskam z góry na dół, a ostrze samo tnie :)

paulette17

Zadanych pytań: 3

25.05.2015 15:33

Bd dalej próbować ostrym i długim nożem :) ale inne metody też spróbuje :) dziękuje za odpowiedzi :)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

25.05.2015 18:57

Ostry nóż i pewny ruch ręką

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

25.05.2015 23:37

Ciasta najlepiej się kroi jak są dobrze schłodzone:)

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.05.2015 07:55

Ciasto musi być najlepiej z lodówki i dobry nóz

AgaS10

Zadanych pytań: 650

26.05.2015 22:21

Ostry porcelanowy nóż:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak