Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dagmara020

Zadanych pytań: 338

30.07.2013 16:08

jak kupujecie selera z nacią to wiadomo biała cześć w miarę szybko się zużywa, co robicie z nacią i łodygami?

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

30.07.2013 16:22

ja nie kupuje mam piękny seler na działce.

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.07.2013 16:12

jak mam jej za duzo to myję albo kroję nać i zamrażam a łodygi oddzielnie zamrazam i następnym razem daję do gotującego się rosołu

gosia1988

Zadanych pytań: 526

30.07.2013 16:15

ja dodaję do zup np. jarzynowej czy rosołu

Odpowiedzi (27)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.07.2013 16:09

Samego selera nie kupuję tylko włoszczyznę , od razu połowę wykorzystuję a połowę przechowuję na dole w lodówce , mam taką specjalną skrzynkę na owoce i warzywa gdzie jest inna temp

lara

Zadanych pytań: 35

30.07.2013 16:10

trudno u mnie w sklepach o takiego selera więc zwykle nie mam tego problemu

dagmara020

Zadanych pytań: 338

30.07.2013 16:12

ja często takiego kupuje z reguły mrożę listki ale zastanawiam sie czy łodygi też można i wrzucać do jakiegoś wywaru na zupę:)

dagmara020

Zadanych pytań: 338

30.07.2013 16:14

dzięki gosia56 właśnie o to mi chodziło czy to się nadaje do zup czy lepiej to wyrzucić:)

Wojt@s

Zadanych pytań: 444

30.07.2013 16:16

tylko do zup dodaje

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.07.2013 16:17

łodygi i nać kroję i mrożę, zimą jak znalazł do zupy, kiedy nic nie ma, suszę też i dodaję do zupy

Renata9

Zadanych pytań: 329

30.07.2013 16:18

mozna zamrozic, albo zupe zrobic

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

30.07.2013 16:19

u mnie na odwrót, najwięcej używam naci selera, a korzeń w chłodnym miejscu długo poleży, więc nie mam zmartwienia

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.07.2013 16:20

Dagmara ;) zawsze mrożę sobie łodygi selera ,zielone części pora mieszam wtedy juz mam gotowe do gotowania, marchewki nie mrożę bo jest zawsze w domu

ben-ka

Zadanych pytań: 459

30.07.2013 16:21

Kupuję specjalnie teraz selery z nacią,bo jak jej nie zużyję,to zamrażam i mam przez całą zimę coś zielonego do zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak