Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

11.07.2014 00:56

Jak ładnie usmażyć jajko sadzone?

Odpowiedzi (43)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

11.07.2014 11:07

ja wlewam jajko do krążka z papryki czerwonej

PaniMISIOWA

Zadanych pytań: 1119

11.07.2014 11:08

ja muszę przeboleć plamki na żółtku, bo nie wyobrażam sobie nie posolonego ;-)

Christopher

Zadanych pytań: 31

11.07.2014 11:34

@Pani Misiowa. Solą i pieprzem można posypać po usmażeniu. Też lubię posolone.

Christopher

Zadanych pytań: 31

11.07.2014 11:38

Ponieważ żółtko ścina się w temp.o 8 stop.wyższej niż białko,to można przykryć patelnię na 30sek. Gorąca para ogrzewa od góry jajko i smaży się w tym samym czasie i mamy żółtko półpłynne.

Christopher

Zadanych pytań: 31

11.07.2014 11:38

@Pani Misiowa. Solą i pieprzem można posypać po usmażeniu. Też lubię posolone.

pestka

Zadanych pytań: 424

11.07.2014 12:24

ja mam specjalne foremki do smażenia takich jajek, jeżeli chcę zrobić kilka na raz lub robię to na malutkiej patelni , przyprawiam na talerzu

Wacław

Zadanych pytań: 1269

11.07.2014 13:01

cenię sobie rady Christophera,są praktyczne :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.07.2014 13:22

Ja też tak robię ,żółtko lekko ścięte ,właśnie takie lubię.

Janina

Zadanych pytań: 159

11.07.2014 13:38

Nie znałam tyle fajnych sposobów na sadzone jajko, chętnie zastosuję;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

11.07.2014 14:23

Ja smażę w foremce lub w obręczy z papryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak